Lastik-İş Sendikası’nın iki yıl önce Adapazarı Goodyear Fabrikası içinde cinayete kurban giden eski Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın Adapazarı'ndaki kafesine sendikadan binlerce liralık mal taşıttığı iddia edildi. 

Kocali Halk Gazetesi'nden Emrah Taştan'ın haberine göre, yaklaşık 3 yıl boyunca her gün tesislerden kafeye mal taşındığı ve kafeye ait inşaat ve tadilat işlemlerin sendikaya fatura edildiği öğrenildi.

Abdullah Karacan'ın Lastik İş Sendikası adına kestirdiği ilk faturada bir reklam firması tarafından 16 Aralık 2014 tarihinde ışıklandırma ve led sistemleri hizmeti karşılığında sendikadan toplam 6 bin 500 TL tahsil edilmiş.

KAFE KARACAN’IN BİNASINDA

Abdullah Karacan, mülkiyeti kendisine ait olan Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi Çark Caddesi H.Rahmi Sokak No: 5/A adresinde Cafe Bello adlı kafeyi 3 Kasım 2014 tarihinde açtı. Kafe, resmiyette eşinin yeğeni A.K. adına kayıtlıydı. A.K., bu durumu Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede şöyle anlattı:

“Kafenin bulunduğu binayı 2014 yılı Kasım ayında Abdullah Karacan 7 milyon 200 bin TL’ye almıştı. Binanın 4 bağımsız bölümünün tapu devri Babam T.K. adına 2 bağımsız bölümü ise Abdullah Karacan adına yapılmıştı. Babamın söz konusu taşınmazı satın alabilmesi için böyle bir parası olmadığı gibi, zaten ilerleyen zamanda adına kayıtlı dükkanları bila bedel T.K.’a (Karacan’ın eşi) devretmiştir.”

A.K., suç duyurusu dilekçesinde “Bina alındıktan sonra Cafe için yapılan 700 bin TL tadilat masrafı Lastik-İş Sendikası tarafından karşılanmıştır. Kafenin reklam işlerini B… Reklam firması yapmıştır. Ödemesi ise Lastik-İş Sendikası tarafından yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Dilekçede, reklam firması sahibinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Abdullah Karacan'ın Adapazarı'nda açtığı kafeyle ilgili ikinci fatura. Bu faturanın tarihi 4 Aralık 2014. Hizmet bedeli olarak 6 bin TL sendikadan tahsil edilmiş.

SATILAN MALLAR SENDİKADAN

Karacan’a ait olduğu belirtilen kafede satılan ürünlerin tamamına yakını da uzunca bir süre Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesisleri’nden karşılanmış. Karacan’ın yeğeni A.K., bu durumu şöyle anlattı:

“Cafenin sattığı ürünlerin neredeyse tamamı, İzmit’te bulunan Lastik-İş Sendikası’nın sosyal tesislerinden bedelsiz olarak getiriliyordu. Mallar şüphelilerden A.S. ve N.U.’un talimatıyla Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nin İdari Amiri E.E.’in bilgisi dahilinde S.Ö., H.K., C.G. ve M.A.Y. tarafından sendikaya ait kamyonetle taşınıyordu. Ben gerekli malların listesini yapıp sendikanın mali daire başkanı, sosyal tesislerden sorumlu yöneticisi N.A.’a ve sendikanın o zamanki genel sekreteri A.S.’ya bildiriyordum. Onlar da organizasyonu yapıp gerekli malları gönderiyordu.”

ÇALIŞANLAR SENDİKA PERSONELİYDİ

A.K., gerçek sahibi Karacan olan kafede çalışanların bile sendikanın çalışanları olduğunu anlattı. A.K., “M.A.Y. ile Özgür isimli aşçı ve kafenin şefi Ş.Y., Karacan’a ait kafede çalışmasına rağmen, maaşlarını sendikadan alıyorlardı. Kafenin işleri için alınan ve adıma kayıtlı olan 54 BB 703 ve 54 BV 173 plakalı araçların yakıt giderleri sendikadan karşılanıyordu” ifadelerini kullandı.