Son dönemde adı sıklıkla skandallarla anılan Karasu Belediyesi,, personel yapılandırması ile iddiaların odağında yer alıyor. İlççede yayın yapan Karasuhaber.com,, belediyede yaşanan son personel alım politikasını haberleştirdi.

Habere göre, 2019 seçimleriyle birlikte belediye kadrosundan görevi devralan yeni yönetimin kadrolaşma çalışmaları sürüyor. Eski birim müdürlerinin emeklilik veya yer değişikliği ile görevlerinden uzaklaştırılması sonrası şimdi de dış transferlere hız verildi.

MECLİS ÜYESİ KOMŞU BELEDİYEYE

Edinilen bilgilere göre Karasu Belediyesi’nin AK Partili İnşaat Mühendisi Esra Bıyıklıoğlu, komşu ilçe Ahmet Acar’ın başkanlığını yaptığı Kocaali Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bıyıklıoğlu’nun İŞKUR aracılığıyla işe başlatıldığı ve görev süresinin 6 ay olduğu öğrenildi. Esra Bıyıklıoğlu TOKİ konutları projesinde görev yapmıştı.

İstanbul Kâğıthane Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Merve Yavuz Karasu Belediyesi’nde göreve başlatıldı. Şehir plancısı olduğu belirtilen Yavuz’un İmar Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiği belirtildi. Merve Yavuz’un meclis üyeliği görevinden ayrılıp ayrılmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Kulislere yansıyan bir başka bilgi ise son mecliste kabul edilen önergeyle oluşturulan Basın Müdürlüğü kadrosuna ilçe dışından atama yapılacağı şeklinde. Belediye Basın ve Halka İlişkiler günümüze kadar Basın Şefliği adı altında faaliyet sürdürüyordu. (Karasuhaber.com)