Karasu Belediyesi tarafından Lunapark’ın tahliye edilmesi ile ilgili yaşanan olayların ardından Lunapark İşletmecisi Melih Fırat Kavaklı bir açıklama yayınladı. Kendileri üzerinden ciddi bir algı operasyonu yapıldığını söyleyen Kavaklı, “30 yıldan bu yana Karasu’da hizmet veren bu kurum Karasu’ya mal olmuştur. Kimse bizim üzerimizden güç denemesinde bulunmasın” dedi. 

Bizden yüksek kira ödeyen yok
Karasu’daki Lunapark’ın 30 yılı aşkın bir süredir babadan oğula kiralama usulü ile kendileri tarafından işletildiğini söyleyen Melih Fırat Kavaklı, “Eski kiracılar her zaman enflasyon oranında artan kira öderler. Bu nedenle eski kiracılar dünyanın her yerinde yeni kiralama yapanlara oranla daha az kira öder duruma gelirler. Ancak biz bugün dahi Karasu’daki en yüksek kira bedelini ödeyen işletme konumundayız. Kimse bizim üzerimizden algı yapmaya kalkmasın” ifadelerini kullandı.

Ahlaksız iftira
“Bizim kanun dışı bir talebimiz de işimiz de olamaz” diyen İşletme Sahibi Kavaklı, “Biz buraya geride kalan yıl, bir yıllığına 225 bin lira kira ödedik. Şimdi Karasu Halkı’na soruyorum, hazinenin ya da Belediye’nin yerini kullanan bizim ödediğimiz kiraya yakın ya da bizim ödediğimiz kiranın yarısına yakınını ödeyen var mı? Tüm bu gerçekler belgeler ile sahihken kalkıp da bizim buraya çöktüğümüzü ima etmek bilgisizliktir. Bilgisizlik değilse yapılan algıyı da halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi. 

Algıya kapılanlar var
Sosyal medya üzerinden kendilerine algı operasyonu yapıldığını da sözlerine ekleyen Kavaklı, “Karasu’da pek çok kişi ile dostluğumuz var. Bizi tanıyanlar nasıl bir esnaflık yaptığımızı bilir. Ancak bizi tanımayan ya da art niyetli olanlar klavyenin arkasına sığınıp aleyhimizde yazılar paylaşıyor. Bunların pek çoğuna cevap vermekten hicap duyuyorum. Ancak eleştirinin ötesinde suçlama ve hakarete varan yorumlara cevap vermek zorunda hissediyoruz. Bunlar ticaretin ötesinde kişilik haklarımıza da saldırı kabul edilmeli” şeklinde konuştu. 

Savunmaya ihtiyacımız yok 
Hayatlarının da ticaretlerinin de şeffaf bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekleyen Melih Fırat Kavaklı, “Bize yönelik suçlamaları ağzımıza almayı bile zül addediyoruz. Biz burada bir aile mekanı işletiyoruz. Aileler buraya çocuklarını güvenle gönderiyor. Biz burayı yıllardır polisiye olay yaşanmadan idare ediyoruz. Kimse kimsenin haysiyeti ile oynayacak hak ve hadde sahip değildir” ifadelerini kullandı.

Marka konumundayız
“Karasu’da sezonun lunapark ile açılıp lunapark ile kapandığı gerçeği göz ardı edilmemelidir” diyen Kavaklı, “Bundan önceki belediye başkanlarımız sağdır. Hepsi özellikle bize ve rahmetli babama ricada bulunurdu. Biz de onların ricaları doğrultusunda lunaparkı erken açıp geç kapatırdık. Bunun için defalarca zarar ettiğimiz bile olmuştur. Sırf Karasu’ya değer katmak adına verdiğimiz mücadele göz ardı edilmemeli” dedi.

Sadece biz kazanmıyoruz
Lunapark’ın pek çok sektörün de önünü açtığını ifade eden Kavaklı, “Lunapark sayesinde o bölgedeki esnaf ciddi iş yapmaktadır. Lunapark bölgesindeki insan yoğunluğu çevredeki esnafın ana geçim kaynağı konumundadır” dedi. Lunapark’ta çalışanların Karasu’nun çocukları olduğunu söyleyen Kavaklı, “Biz kazandığımızı paylaştığımız için bu kadar sevildik. Biz de babamızın yolunda gitmekten onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Karasu halkı sahip çıktı
Karasu’nun en eski esnafları arasında yer aldıklarını ifade eden Melih Fırat Kavaklı, “Birilerine şirin gözükmek adına bize haksız eleştirilerde bulunanlar olduğunu görsek de Karasu’daki aklı selim insanların bizim yanımızda yer aldığını biliyoruz. Tahliye girişiminin ardından pek çok Karasulu dostumuz, ağabeyimiz aradı, küsmememizi ve buradan ayrılmamamızı istedi. Bu bile bizim kendimizi iyi hissetmemizi sağladı” diye konuştu.

Lunaparkın öyküsü
“Biz buraya 30 yıl önce yine belediyenin yönlendirmesi ile geçtik” diyen Lunapak İşletmecisi Melih Fırat Kavaklı, “O zamandan bu yana kiralama usulü ile pek çok siyasi görüşten belediye başkanı ile uyumlu bir şekilde çalıştık. En küçük bir usulsüzlüğümüz olsaydı zaten bir sonraki belediye başkanı döneminde ortaya çıkardı. Belediye yönetimleri ile istişaremizi sürdürerek defalarca buranın satışını talep ettik” dedi.

Karşılık bulamadık
“Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çıkarılan İmar Barışından istifade etmek istedik. En son çıkan İmar Barışı ile bir buraya başvurumuzu yaptık” diyen Kavaklı, “Başvuru bedelini yatırdık, başvurumuz onaylandı. Yapı kayıt belgemizi aldık. Bize göre kanun içinde kanunsuzluk bundan sonra başladı. Bizim imar barışından aldığımız parsel numarası “0” ada “0” parsel olarak tespit edilmiş durumda. Ancak bizim başvurumuzun ardından buranın parsel numaralarında değişiklik yapılmış. Sonradan yapılan değişiklik baz alınarak bizim burayı tahliye etmemiz istendi. Bizim elimizde devletin verdiği belge mevcutken yani kazanılmış hakkımız söz konusu iken mağdur edilmemiz gündeme geldi” şeklinde konuştu.

Bize verilsin demiyoruz
“Tüm bu koşullar ortadayken burasının bize ayrıcalık tanınmaksızın satılmasını istiyoruz” diyen Kavaklı, “Burası ihaleye çıksın. Şeffaf ihale yapılsın. En yüksek bedeli ödeyen alsın. Kimse yetimin hakkına göz dikmesin. Biz en çok bedeli ödersek biz alalım. Başkası verirse de hayırlısı olsun. Ancak kimse Karasu’nun marka değerine çökme hakkına sahip değildir. Kim olursa olsun biz bunun karşında yer alırız” ifadelerini kullandı. 

İhale koşulları açık
Hazinede mal satış usulünün de çok şeffaf olduğunu sözlerine ekleyen Kavaklı, “İhale süreçleri bellidir. Bu ihaleye Türkiye’nin her yerinden katılımcılar iştirak edebilir. Hatta bilgisayar ortamından katılmak da mümkündür. Burayı biz yıllardır kullandığımız halde, burayı marka haline getirdiğimiz halde burasının ihaleye açılmasını istiyoruz. Kimse bizim üzerimizden algı yapmaya kalkmasın” dedi.

Kim çökmüş oluyor
Kendilerine yöneltilen eleştirilerin iftira boyutuna varmasından rahatsızlık duyduklarını da ifade eden Kavaklı, “Başından beri söylediğimiz bir şey var: Biz kanun dışında iş yapmayız, kimse bize bu iftira ile gelemez. Şimdi söylediklerimizin ışığında soruyoruz: Kirasını ödediği halde şeffaf satışa çıkmasını isteyen mi çökmüş oluyor yoksa durduk yere proje uydurup bedelsiz olarak bu araziyi üçüncü şahıslara avantaj sağlama hazırlığında olanlar mı” ifadelerini kullandı.

Yargı denetimi şart
Kendilerinin uğradığı haksızlığın ortaya çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Kavaklı, “Burasının ada ve parsel numarasının değişmesi bir usulsüzlük içeriyor mu? Bir evrak istediğimiz zaman neden evraklara ulaşamıyoruz? Yıkıma gelindiği iddia edilirken ellerinde belge olmayanlar, encümen kararı sunamayanlar hangi kanuna tabi olduklarını düşünüyor? Tüm bunların hukuk ve kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşması ve herkesin içine sinecek bir çözüm bulunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Proje uygun mu
Karasu Belediyesi’nin mevcut alan için yaptığı projenin de kanunlara uygunluğunun tartışılır olduğunu söyleyen İşletme Sahibi Melih Fırat Kavaklı, “Belediye tahsisini aldığı yerlerde AVM kurabilir mi? Belediye tahsisini aldığı yere yaşam alanı kisvesi uydurup ticarethane kurmamalı. Amaç hizmet etmekse kimse buna engel olamaz. Ancak amaç sadece birilerine zarar vermek olduğunda biz de kanuni hakkımızı sonuna kadar ararız” dedi.

Bize neden öncelik verdiniz
Kanunların kişiye özel işletildiğini de sözlerine ekleyen Kavaklı, “Karasu’da yıkım kararı kesinleşmiş onlarca yer varken bizim mahkemesi devam eden yerimize yıkım girişiminde bulunulmasını da iyi niyetten uzak buluyoruz. Pek çok kesinleşmiş ve uygulanmayan yıkım kararına, makine ve ekipman yokluğu bahane edilirken bizim üstümüzde kurulmaya çalışılan baskı da Karasu Kamuyu tarafından takdir edilecektir” şeklinde konuştu.