Karasu’nun Hürriyet Mahallesi’nde 2halkın karşı çıktığı taş ocağının ‘ÇED Raporuna gerek yoktur’ kararı iptal edildi. Böylece halkın 7 yıldır mücadele verdiği taş ocağının ruhsatı iptal oldu.

Hürriyet Mahallesi’nin derin bir nefes almasını sağlayan gelişmeyi  muhtar Abdurrahman Denizhan duyurdu. Denizhan, “2007’de başlayan bu serüvende 2013’te haberimiz oldu itiraz ettik. O itirazdan beri taş ocağı meselesinde 2 sefer mahkemeyi kazandık. 3 sefer devlet bizi aşağıya indirdi. Ama bu kararla devletimiz çok büyük bir yanlıştan döndü” dedi. 

Denizhan, konuya ilişkin düzenlediği toplantıda şunları böyledi:
“Burayı gezdiler gördüler, burada taş ocağı olmayacağına karar verdiler. İl önce Sayın Valimiz, il müdürlüğünü denetlemeye gönderdi. gelip gördüler rapor tuttular.  Devlet Su İşlerinden gönderdiler, onlarda rapor tuttu. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır geldi. Sağ olsun burayı canlı bir şekilde duyurdu. Daha sonra Ali İhsan Yavuz bey geldiler. Zaten o hiç şey yapmadı, ‘Burada böyle bir şey olmaz’ diyerek razı olmadı.  Belediye ekiplerini ve ilçe başkanını gönderdi. Kontrol ettiler, rapor verdiler. Sonunda burada toplanan bütün raporlara bakıp  yapılan yanlışları gördüler. Önceki Vali’nin yapmış olduğu yanlışı gördüler. Şimdiki Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’da burada taşocağı olmaz dedi. Bütün üst makamlara bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ÇED raporuna gerek yoktur ibaresini iptal etti. Bakan Kurum, “Burada taç ocağı olmaz” diye iptal etti. Bize de müjdeyi verdi.

"BUNDAN SONRA BURAYI MESİRE ALANI İLAN ETTİK"
Ali İhsan Yavuz aradı ve tüm Hürriyet Mahallesi halkınına yürekten sevgi ve selamlarını iletti.  Yavuz, buraya geldiğinde önünü kesen iki arkadaşımız Cumhur ve İbrahim’e özellikle selam söyledi. Dikbayır da sevgilerini iletti. Ziyaretimize geleceklerini söylediler. Valimiz Çetin Oktay Kaldırım da Köyümüzü sevdiğini ve sevgilerini iletti. Güle güle arazilerinizi kullanın. Biz gerekeni yaptık. Bundan sonra burayı mesire alanı ilan ettik, mesire alanı yapacağız.”

"ÇED RAPORU ALAMAZLAR"
Taş ocağının açılabilmesi için artık ÇED Raporu gerektiğini hatırlatan Denizhan, şöyle devam etti:
“Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Tekrar böyle bir şey olması için 180 haneyi toplayıp tek tek görüşünü alacaklar. Valimiz eğer bizden görüş alabilirseler ruhsat verileceğini söyledi. Bizden böyle bir görüş alamazlar. Kuş cenneti olarak tanıttık, dereleri tanıttık. İnşallah buraya gezmeye gelecekler.

"BURASINI BİZE TESLİM ETTİLER "
Bize destek veren bütün üst makamlara teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bizim feryadımızı duydular,  bir yanlışı kapattılar. Burasını bize teslim ettiler. Bundan sonra burayı gözümüz gibi koruyacağız. Bir daha böyle bir şey olmayacak. Valimiz (sonsuza kadar bu konu kapandı, halk rahat olsun)  dedi.

"VALİ VE YAVUZ GELDİĞİNDE KURBAN KESECEKLER"
Vali Çetin Oktay Kaldırım, Ali İhsan Yavuz buraya geldiğinde kurban keseceğiz. Çünkü burada bize muhalefeti, iktidarı, jandarması ve polisi herkes yardımcı oldu.Devletimizin bize vermiş olduğu bu merayı mesire alanına çevirdik. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan sonra burayı düğünlerde, bayramlarda seyranlarda kullanacağız.” (Medyayazar)