Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, Türkiye’de yatırımlarının devam edeceğini belirterek, Arifiye ilçesinde bulunan Tank- Palet Fabrikası iddialarına yanıt verdi. Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Gürel' konuşan Katar Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, Katar'ın BMC'ye yüzde 49 ortak olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Şafi Gürel'in, 'Tank palet fabrikası peşkeş çekildi' iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu suçlama, Türkiye’deki yerel savunma sanayisini baltalar ve ona dokunur. Tank fabrikası projesi, Türkiye’de yürürlükte olan yasal ilkelere göre bir Türk-Katar şirketi olan BMC’ye işletmek üzere yönlendirildi. Katar, BMC’de sadece yüzde 49 oranında ortak. Mesele bir satış veya satın alma değil, her iki tarafa fayda sağlayan tamamen bir yatırım sürecidir. Fabrika satılmadı, biz de satın almadık. Konu tamamen bağlam dışına çıkarıldı, çarpıtıldı ve tahammül edilemez yüklerle yüklendi. Katar Devleti saldırıya uğruyor ve asılsız suçlamalarla suçlanıyor."