Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektörün atanmasını protesto eden öğrencilerin, Kâbe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması içeren resim asmalarının çok çirkin bir eylem olduğunu ve bunun asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kâbe resminin yere serilmesini Müslümanlara yönelik tahrik ve dini değerleri aşağılama olarak gördüklerini belirten Kaya, “Sadece dini sembollerimizi değil aynı zamanda da ayeti aşağılayan bu çirkin davranışı asla tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

Kâbe’nin Müslümanların ilk ibadethane yeri olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten İbrahim Kaya, Müslümanların namaz kılmak için Kâbe’ye yöneldiğini, bunun da Bakara Suresi 144. Ayetle Cenabı Allah tarafından emredildiğine dikkat çekti. Bu nedenle bu çirkin eylemi gerçekleştiren öğrencilerin aynı zaman da Allah’ın emrine karşı geldiklerini ve alay ettiklerini de belirterek, bu davranışın halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve dini değerlerimizi açıkça aşağılama girişiminde bulunduklarına vurgu yaptı.

Kâbe’nin Müslümanların kıblesi olduğuna dikkat çeken Kaya,  Kâbe’nin Müslümanlar için kıble anlamına geldiğini ve Kâbe’nin bulunduğu yöne yani kıbleye doğru yönelmenin de namazın şartları arasında yer aldığını söyleyerek,  Kâbe’ye yapılan saygısızlığın, Bakara Suresi’nin 144. Ayetinde geçen; “…İşte şimdi kesin olarak seni memnun olacağın kıbleye döndürüyoruz. Artık yüzünü Mescid-i Harâm tarafına çevir; nerede olursanız olun yüzünüzü o yöne çevirin…” lafzına ve Cenabı Allah’a karşı yapılmış sayıldığını, dolayısıyla bu çirkinliği yapan ahlaksızların da Allah’ı aşağıladığına dikkat çekti.  

Boğaziçi Üniversitesi gibi saygın bir üniversite de LGBTİ gibi dinimize ve kültürümüze aykırı hastalıklı bir düşüncenin öğrenci kulübünde yer almasının da yadırganacak bir durum olduğuna dikkat çeken İbrahim Kaya, PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasak yayınlar bulunmasının da üniversitenin gelmiş olduğu son durumu göstermesi açısından önemli gördüklerini söyledi.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Boğaziçi Üniversitesi’nden bir gurup öğrencinin tüm Müslümanların dini değerleriyle alay ettiklerini ve bu davranışın asla affedilemeyeceğini belirterek, “Bunları dışarıdan yönlendirenler olup olmadığı araştırılmalı, bu soruşturma derinleştirilmelidir. Bunlar ağır şekilde cezalandırılarak eğitim ve bilim yuvaları olan üniversitelerimizin amaçları dışında kullanılmaları engellenmeli, üniversitelerimizin eğitim ve bilim yuvası olarak kalması için her türlü tedbir alınmalıdır, “ dedi.