DİYANET HAK VE ADALET SEN Genel Başkanı İbrahim KAYA, Kurban Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Kurban Bayramının kimsesizlere ve fakirlere karşı temiz duygularla yaklaşacağımız ve yardım elimizi uzatacağımız bir bayram olmasının yanı sıra, Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmesi açısından da önemli bir ibadet ve Bayram olduğuna dikkat çeken KAYA, Hz. Peygamber Efendimiz aleyhisselütu ve’s selam’ın da buyurduğu gibi akrabaların ziyaretlerle birbirlerini sevindirdikleri, hastaların, yaşlıların, kimsesizlerin ve yoksulların ziyaret edilerek yalnız olmadıklarını hissettirilecekleri bir bayram olduğuna dikkat çekerek Kurban Bayramı sevincinin millet olarak hep birlikte yaşanması temennisinde bulundu.

Kurban Bayramının, uzaktaki ve yakınlarındaki tanıdık ve akrabalarıyla kardeş olduklarını, aynı düşünceye sahip olmasalar bile, birbirlerine sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaştıkları takdirde aynı duyguları paylaşabilecekleri mübarek vakit ve günlerden biri olduğunu belirten KAYA, Kurban Bayramının dili, rengi ne olursa olsun Müslümanları aynı duygu ve ruh ile birbirlerine bağladığını, kardeşçe duygular içinde sarılmalarına vesile olduğunu söyledi.

İbrahim KAYA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kurban, Allah’a teslimiyetin bir göstergesidir. Allah’a ruhuyla teslim olan Müslüman, şüphesiz O’nun emirlerinden sapamaz. Kurban, sadece Allah’a teslimiyetin değil aynı zamanda nefsin terbiye edilmesinde de bir semboldür. Öyleyse kurban hem manevi iklimimizin kurtuluşuna nail olacak bir vesile, bir araç, bir yol, hem de Sırat-ı Müstakim de bizleri Allah’a kavuşturacak bir araçtır.

Allah’a teslimiyetin ruhumuzu ve aynı zamanda bedenimizi her türlü fenalıktan kurtaracağını unutmayalım. Bu çerçevede kavgadan, kargaşadan, şiddetten kaçmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bu bilinç içindeki Müslümanlar birbirlerine düşman olamazlar. Birbirinin canını acıtamaz, kanını akıtamazlar. Fitneden kaçar. Müslümanları birbirinden ayırarak huzursuzluğa, anarşiye ve felaketlere neden olacak her türlü ayrımcılıktan uzak durur. Kendini bu tür fitnelerden korur. Bu nedenle kurbanın anlam ve önemi, Müslümanların kendisine gelmesi, aklını başına toplaması için manevi bir araçtır.

Bir Kurban Bayramını daha idrak edecek olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışındaki Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Ülkemize ve bütün dünya da yaşayan Müslümanlara ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, bütün insanlığın mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”