Kaynarca Belediyesi tarafından yapılan açıklamayla ilgili Gazeteci Hüseyin Cumalı cevap hakkını kullandı. Cumalı, “Kaynarca Belediyesi önce okuduğunu bir anlasın sonra açıklama yapar” dedi.

İşte Kaynarca Belediyesi'nden yapılan açıklama…

Bir internet sitesinde gazeteci Hüseyin Cumalı tarafından ‘AK Partili Milletvekilinin selamıyla belediyelere fatura kesip tahsilat yapan bir gazeteci var’ konulu haber ve iddialara ilişkin yine aynı Gazeteci tarafından Kaynarca belediyemizin itham edilmesi neticesinde açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. 

Kurumumuza bugüne kadar hiçbir milletvekilimizin selamıyla hiçbir gazetecinin fatura kesmediği ve herhangi bir istekte bulunmadığını açıkça beyan ederiz. Kurumumuz dönem dönem şehirde bulunan bazı gazeteler ve internet siteleri ile her belediyemiz gibi ilan ve reklam çalışması yapmaktadır. Yaptığımız bu çalışmaları da titizlikle yapmaktayız. 

Ancak iddiaların sahibi Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın ifade ettiği biçimde bilgimiz dışında ve belirtilen şekilde bir olay vuku bulmadığı gibi iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 
Milletvekillerimizi ve Kaynarca Belediyemizi bu ithamlarla karşı karşıya bırakmaya kimsenin Hakkı yoktur. Gerektiğinde müddeiler ile ilgili yasal hakkımızı da kullanacağımızın bilinmesini kamuoyuna duyururuz

*

İşte Hüseyin Cumalı’nın ilk haberi

“AK Partiliyim” dedi, sormadan 8 bin 500 TL fatura kesti! Kim bu gazete sahibi!

Sakarya’da zaman zaman yayın yapan bir gazete, bir ilçe belediyesinin hiç haberi olmadan kutlama ilanları girdi. Girilen ilanlarla birlikte başkanın önüne 8 bin 500 TL konunca işler karıştı.

Sakarya medyasına bomba gibi düşen olay şöyle gelişti. Ara sıra yayın yapan bir yerel gazete ilçe belediyesi adına başkan veya yardımcılarına sormadan kutlama ilanları girdi. Girdiği ilanlarla birlikte toplamda yaklaşık 8 bin 500 TL fatura kesen gazete sahibi, paranın tahsilatını istedi. Önce muhasebeye, ardından ilgili başkan yardımcısına ve en son ilçe belediye başkanının önüne gelen faturalarla ilgili başkan, “Kim bu gazeteye böyle yüklü ilan verdi! Kime sordunuz” diye sordu.

Belediyede yapılan araştırma sonrasında kimsenin ilgili gazeteye “Reklam girin” diye izin vermediği ortaya çıkınca Başkan, “Bu faturaları kesinlikle ödemeyin” talimatı verdi. Yaşanan bu gelişme kentte (!) şok etkisi yaparken, kendisini sürekli AK Parti’ye yakınlığının yanı sıra bir AK Parti Sakarya Milletvekili’ne yakınlığıyla tanıtan, AK Partili belediyelerin kapısını sürekli ‘Milletvekilimizin selamı var’ diyerek çalan, AK Parti’ye çok yakın bir sendika başkanı ile gezip gövde gösterisi yapan gazete sahibinin ne yapacağı merak konusu oldu.

*

Gazeteci Cumalı, “Hem Kaynarca Belediyesi’nin açıklamasını, hem de şahsımın yaptığı ilk haberi görüyorsunuz. Biz ‘Kaynarca Belediyesi’ne milletvekilinin selamıyla gitti’ demedik. Tam tersi Kaynarca Belediyesi’nin haberi, bilgisi, izni olmadan belediye için ilan girilip fatura kesildiğini söyledik. Dolayısıyla Kaynarca Belediyesi önce bizim ne yazdığımızı bir anlasın, ardından şahsımızla ilgili açıklama yapsın” dedi.