CHP Sakarya İl Başkanlığı, Kaynarca ilçesini ziyaret etti. Ziyarette CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, il yöneticileri ve Gençlik Kolları yer aldı. Ziyaret kapsamında CHP heyeti ilk olarak Kaynarca İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanlık binasında gerçekleştirilen birlikteliğin ardından İlçe Başkanı Ersan Ceylan ve yönetiminin katılımıyla esnaflar tek tek ziyaret edilerek maske dağıtıldı. Başkan Keleş, esnafla ettiği sohbetlerde ilçenin internet altyapısının yetersiz olduğunu, öğrencilerin canlı derslerine katılamadığını öğrendi.

“ÖĞRENCİLER DERSLERDEN GERİ KALMAKTAN KORKUYOR”

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin internet sağlayıcılarını organize ederek altyapı çalışmalarına başlaması gerektiğine değinen Başkan Keleş, “Bugün Kaynarca ilçemizi ziyaret ettik. Esnaflarımıza maske dağıtarak tek tek sohbet ettik ve ilçemizin sorunlarını dinledik. Büyük sorunlarla karşılaştık. Kanalizasyon, tarım, yollarda engelliler için özel alanların bulunmaması ve internet altyapısının kötülüğü birkaçı. Özellikle internet çok büyük bir gereksinim. COVİD-19 pandemisi sürecinde tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemiz de internet üzerinden eğitime geçti. Bu kapsamda hangi esnafla konuşsak çocuğunun eğitimi için endişeli, çocuklar ve gençler derslerinden geri kalmaktan korkuyor. Büyükşehir Belediyesini göreve çağırıyorum. Sakarya’da Kaynarca gibi altyapı sorunu yaşayan çok fazla ilçe var. Bir an önce çalışmaya başlanmalı. İnternet sağlayıcıları organize edilmeli” dedi.

“İLÇEDE KANALİZASYON SORUNU VAR”

İlçenin kanalizasyon altyapısında da sorun olduğunu, halkın bu konuda yardım istediğini dile getiren Başkan Keleş, “İlçe kanalizasyon sıkıntısı da çekiyor. Güzel planlanmamış ve büyük sorunlara yol açıyor. Zamanında büyük su baskınları yaşadı. İlçenin tüm kanalizasyon sistemi çöktü. İlerleyen zamanlarda farklı sorunlar ortaya çıkmış. Halk bu durumdan çok şikayetçi. Sohbet ettiğimiz tüm esnaflarımız sorunun çözümü için yardım istiyor. Belediyenin çalışmalarında gerekli özeni göstermediği ortada. Sakarya gibi Türkiye’nin büyük bir şehrinde hala bu şekilde basit sorunların yaşanması gerçekten çok üzücü ifadelerini kullandı.