Kaynarca ilçe merkezi ezan sisteminin ihalesiz, teklifsiz olarak Adapazarı'ndan bir firmaya ticari rekabet etiğine aykırı olarak verildiği gerekçesiyle Kaynarca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Mehmet Topal, İzmir'de merkezi ezan sisteminin sabote edilmesinin mazeret olarak gösterildiğini belirterek, "Sistem kesinlikle sabotaja kapatılmadı ama rekabete kapatıldı. Rekabete kapatılması ile cami derneklerine ek külfet getirildi" dedi.

Müftü Mikail Özkan'la  konuyla ilgili olarak 3 kez görüştüklerini ifade eden Mehmet Topal, "Bu işin bu şekilde verilmesinin yanlış olduğunu defalarca kendisine aktardık.  Mevcut sistem bilgisayarlı sisteme geçirilerek müftü masasında bulunan bilgisayar vasıtasıyla kontrol edilmektedir. Bu sistem konulurken firmalara ihale edilmeksizin ve teklif alınmaksızın doğrudan H... adındaki firmaya verilmiştir.

CİMER'E YALAN BEYANDA BULUNULDU
Cimer'den başvurularda bulunduk. Kaymakamlığa dilekçe yazdık. İl Müftülüğüne bildirdik ve son olarak ta Cumhuriyet Savcılığına memurun görevi kötüye kullandığı konusunda suç duyurusunda bulunduk. Söz konusu bu iş sadece işin verilme şekli ve süreciyle alakalı değildir. Getirdikleri bu sistem ile hak elektrik firmasını ilçemizde tek el yapmıştır ve bundan sonra oluşacak arızalarda ve yeni cihaz işlerinde hak elektrik firması dışında hiç bir firma çalışamayacaktır.

ÜCRET ÖDENMEDİĞİ SÖYLENDİ AMA
Cimer başvurumuzda ilçe müftüsünden cevaben hiçbir alıcı ve vericilere ücret ödenmediğini söylemiştir. Birçok cami en az 200 lira ücret ödemiştir ve bazı camilerimizden 500-700 tl gibi ücretler istenmiştir ve şahitlerimiz mevcuttur. Fakat ne hikmetse bir tane bile ücret alındığına dair dekont verilmemiştir. Bu müftünün yalan beyanıdır. Bundan sonraki yıllar boyunca tüm ilçe halkımız ve camilerimiz H. E. firması ile çalışmak zorundadır. Bahsi geçen firma Kaynarca'dan sonra Kaynarca ilçemizi referans göstererek Sakarya'nın diğer ilçelerinde de bu sistemi kurma gayreti içerisindedir. Bu gidişe dur demek rekabeti bitiren ve milleti tek bir firmanın eline iten ve buna sebep olan sorumlularına karşı mücadelemizde sonuna kadar hakkı haykırmakta kararlıyız" diye konuştu.

BİR FİRMA TEKEL YAPILDI
Müftü'nün bu tavrı ile bir firmayı tekel hale getirdiğini iddia eden Mehmet Topal, "Ticaret ile alakası olmayan bu kurumun başındaki kişi ticarete yön vermektedir. Bir firmayı tek el yaparak kime ne menfaat sağlamaktadır. Bu menfaat milletin menfaati ise bunu açıklamalıdır. Eğer ki bu menfaat milletin menfaati değilse kime ne kazandırmaktadır bunu da açıklamalıdır. Bu süreçte sorumluluk alarak kendi ve milletimizin menfaati için haksızlıklara dur diyebilmek için bu desturla yola çıktık. Kamuoyu vicdanına saygılarımızla sunarız" dedi.

KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ
Kaynarca Kaymakamlığı, Cumhuriyet Savcılığının soruşturma izni verilmesi talebi üzerine yaptığı inceleme sonucunda soruşturma izni verilmemesine karar verdi. Soruşturma izni verilmemesine gerekçe olarak ise, "iddiaların sübut bulunmadığı" gösterildi.