Halk54.com ihbar hattına gönderilen şikayette, Kaynarca’daki “Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”ndeki tarlaları kamulaştırmalarının bilirkişiliği yapan isimlerin hep aynı olduğu belirtilerek, “Neden hep o 3 isim bilirkişilik yapıyor” sorusu gündeme geldi.

İŞTE HALK54.COM'A GÖNDERİLEN O İHBAR:

"Merhaba Hüseyin Cumalı; sizleri tarafsız ve korkusuz Sakarya’nın duayen gazetecisi bilip takip etmekteyiz. Derdimize sizin çare olabileceğini düşündük. O yüzden derdimizi size anlatmak istedik. Kaynarca İlçesi’nde Güven Mahallesi’nde Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde tarlalarımızda kamulaştırmalar yapılmaktadır. 

Bu kamulaştırma keşiflerine ziraatçı bilirkişi olarak şuanda Adapazarı İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’nde çalışan İlçe Tarım Müdürü Ali Yazıcı ile İl Tarım Müdürlüğü’nde il müdür yardımcısı olarak Mustafa Gürkan gelmektedir. Bunlar tarlaların dönüm değerini belirlemektedir. Ayrıca inşaat mühendisi olarak gelen kişi mahkeme katiplerinden bir görevlinin akrabası olarak dillendirilmektedir.

Adapazarı İlçe Tarım Orman Müdürü Ali Yazıcı, Kaynarca İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü’nde de görev yapmış ve birçok çiftçiyle sorun yaşamış birisidir. Nasıl terfi edip Adapazarı gibi büyük bir yerde müdürlük yapar, anlamış değiliz. Biz Kaynarca’dan gitti diye sevinirken tekrar gördük ki arazilerimizi kamulaştırmak için bilirkişi olarak arkadaşı ile birlikte karşımıza 2 kişi olarak çıktılar. Zamanında görev yapan Mehmet Erdemir’in sağ koluymuş.

Biz derdiğimizi anlatmaya gittik ama kendisi meşgulmüş. Görüşmedi bile bizler ve doğru dürüst bilgi verende olmadı. Not bırakıp gittik, dönüş yapanda olmadı. Neden dönüş yapsınlar ki biz kimiz! Bizim canımız yanmış onların umurunda mı? Kaynarca’nın kaderi, yüzlerce kişinin kaderi acaba neden sadece bu müdüre bırakılıyor! Ziraat mühendisi olan ve 
Kaynarca’yı bilen bilirkişiler yok mu? Bu iki müdür bilirkişi olarak görev veriliyor ama vatandaş bu iki isme tepki gösteriyor.

Ayrıca milyonlarca liralık arazilere neden bu iki isim ve akraba mühendis gönderiliyor! 
Burada her seferinde, her keşif gününde farklı bilirkişilerin seçilmesi olaya daha geniş pencereden daha farklı gözle bakılmasına vesile olmaz mıydı! Sadece bu şanslı müdürlerin değil Sakarya’da bilirkişi listesinde ismi olan başka kişilerinde faydalanmasına vesile olurdu. 

Eğer bir haberin kaynağı doğruysa siz hiçbir siyasi amaç gütmeden gerçeklerin açığa çıkması için elinizi taşın altına ortaya koyan tarafsız cesaretli bir gazetecisiniz. Yıllarca biz sizi öyle tanıdık. Konuyu Kaynarca Adliyesi’nden, başka bilirkişilerden, Kaynarca’daki avukatlardan teyit edebilirsiniz. Gerçek olduğunu göreceksiniz. Her şeyden çok Güven Mahallesi’nde arazisi sakız parasına dönen vatandaştan iyi bir dua alacaksınız."