Türkiyede binlerce okuyucusu olan ünlü yazar Abdurrahman Dilipak Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Alancuma'da bulunan kenevir tarlalarını gezdi.

Dilipak " Mükemmel bir oksijen kaynağı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi daha önce çöplük olan bu bölgeyi taşıma toprakla bu hale getirmiş. Kanserleşen toprak adeta yeniden hayat bulmuş. Projenin sonunda nasıl bir sonuç alınacak merakla bekliyorum" dedi.

Ünlü ilahiyatçı yazar Abdurrahman Dilipak sosyal medya hesabından sürekli kenevir ile ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmişti. Dilipak Büyükşehir Belediyesinin ekmiş olduğu kenevirleri ziyaret ederek youtube kanalından paylaştı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kolonyanın kenevirden daha zararlı olduğunu söyleyen Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Kenevir bedava, her eve bahçeye, balkona oksijen, bitki hayvan herkes için" ifadeleri ile gündem olmuştu.

Sürekli kenevirin yararlarını anlatan Dilipak Büyükşehir Belediyesi'nin kenevir tarlasını gezerek Kenevir ekiminin ne kadar yararlı olduğunu anlattı. Büyükşehir Belediyesine kenevire vermiş olduğu destek içinde Büyükşehir'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'de Dilipak'ın bu ziyaretini sosyal medyada bu işin piri Dilipak olduğunu ifade ederek şehir dışında olduğunu yoksa tarlayı beraber gezeceklerini ifade etti.