NE OLMUŞTU!
Sakarya Nehri’nin Erenler bölgesinde yıllardır gece ve sabaha karşı birileri tarafından lastik yakılıyor. Lastiklerin içindeki telleri almak için çıkartılan bu yangınlar doğayı büyük ölçüde kirletiyor. Gündüz şehri duman kapladığı için özellikle gece yakılan lastiklerden çıkan kimyasal örtü şehirde hava kirliğine de neden oluyor.

YİNE YAPTILAR
Ramazan Bayramı’nın ilk günü sabah karşı Erenler İlçesi’nde yakılan lastiklerin oluşturduğu hava kirliği bütün çıplaklığıyla görülürken, yanan lastiklerden sıçrayan kıvılcımlar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (SASKİ) ait boruların da yanmasına neden oldu. SASKİ’ye ait boruların yanmasıyla birlikte maddi hasarın büyük olduğu yangınla ilgili olarak Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlattı.

KİM BUNLAR!
Yıllardır sürekli Sakarya nehri kenarında lastik yakan, doğayı kirleten, çevre katliamına neden olan, geleceğimiz olan çocuklarımızın dünyasına zehir pompalayan bu kişiler kim! Neden bu kişiler yakalanmıyor ve sürekli Sakarya’nın temiz havası kirleniyor! Çevrecilerin yanı sıra vatandaşlarında büyük tepki gösterdiği bu lastik yangınlarıyla ilgili olarak Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede daha etkin önlem almasını isteyen vatandaşlar, “Kimse bizim zehir solumamıza neden olamaz. Bu kişiler yakalansın ve adalete teslim edilsin” dedi.