Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversitelerle ilgili kullandığı ifadeye bir tepki de Sakarya Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır'dan geldi. 

Kır yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Katıldığı Akit TV'de Z kuşağını hedonistlikle ilişkilendirerek sonunu da 2 yıldır üniversiteler de derse katılımın %30'lara kadar düştüğünü ifade ettikten sonra Cumhurbaşkanımızı da konuyla anarak yaptığı analiz tam bir faciadır. Medya zehirlenmesi yaşadığını düşündüğüm bu şahıs geleceğimizin namuslu ve idealist gençliğini top yekün, namussuz bir algıyla anarak moderatörün ve konukların ikazına rağmen iddialarından geri durmamış ayrıntıya girmiş ve istenildiğinde bahsettiği yerleri gösterebileceğini de ifade etmiştir. 

Bildikleri ve yaşadıkları kendinde kalması dileklerimle malesef ki Adapazarı doğumlu olan, Prof.ünvanı almış birinin Marmara’nın incisi şehrimizi, medarımız olan SAÜ gençlerimizi ve zan altında bıraktığı tüm apart sakinlerini kırdığını ve gereksiz iddialarıyla haddini fazlasıyla aştığını düşünüyorsa acilen özür dilemeye, uzunca bir zaman basında yer almamaya, büyük emeklerle kurulan güzel Sakarya Üniversitemizde eğitimden başka hiçbir düşüncesi olmayan kıymetli kardeşlerimize, akıllara hezeyan bu zihniyetiyle eğitim vermemeye, eğer gereksiz iddialarında (istisnasız) diyerek hiç affı olmayan bir yola girdiği bu sözlerin de hala sabitse sayın Rektörümüzü bir an evvel örf ve ananemize yakışan gereğini yapmaya davet ediyoruz..."