Yıllarca Kızılay'ın kan bağışı kampanyalarına karşılıksız destek veren Sefer Beyenal, 2013 yılında dönemin Kızılay yönetimi tarafından yasaklanmıştı. Sakarya Müzisyenler Derneği'nde uzun yıllar başkanlık yapan Sefer Beyenal'lı kan bağışı kampanyalarında bağış sayısı, onsuz günlere göre 2 kat daha fazla oluyordu. Yıllarca yasaklı olan Sefer Beyenal bir süredir Kızılay kampanyalarında yeniden görev almaya başladı.Yine karşılıksız bir şekilde saatlerce vatandaşları kan bağışına çağırıyordu.

En son Cumartesi günü Karasu'da sahilde düzenlenen kan bağışı kampanyasına davet edildi. Her zaman ki gibi hiç itiraz etmeden kampanyaya katıldı. Sahilde çevredeki mekanlarda müzik sesleri sonuna kadar açıktı ve herkes kendi alemindeydi. Sefer Beyenal da müzik eşliğinde vatandaşları kan bağışına davet etti. Çağrıyı duyan vatandaşların bir bölümü alana geldi hem kan bağışında bulundu, hem çalan müzik eşliğinde oynadı. O gün Karasu'da rekor miktarda kan toplandı. Görüntüler bir internet sitesinde sert bir şekilde eleştirilince Kızılay yönetimi bir kez daha Sefer Beyanal'a yasak getirdi.

Sefer Beyenal alınan yasak kararını “ Sevgili Sakaryalılar Cumartesi günü müzik aletlerimle Kızılay Kan bağışı otübüsüyle kan bağışı için Karasu'ya gittik. Dün Kızılay'dan aldığım bilgi ile artık Kızılay'da çığırtkanlık yapamayacağım belirtildi. Saygılar” ifadesiyle Whatsapp guruplarından tanıdıklarına iletti.