Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’nın Kocaali ilçesinde çalışmak için geçen yıl giden tarım işçilerin 4 Eylül’de uğradıkları saldırının soruşturmasını tamamlayan savcı, 3 sayfalık iddianame hazırlandı. Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Kocaali Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma önümüzdeki günlerde görülecek.

ÜÇ SAYFALIK İDDİANAME 
Savcı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verilirken, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçundan ceza istedi. İddianamenin bir buçuk sayfasında mağdur, müşteki ve sanıkların isimleri ile bilgilerine yer verildi. Diğer sayfasında ise savcının değerlendirmesi yer aldı. İddianamede 7 kişi mağdur olarak, diğer işçiler ise müşteki olarak yer aldı.

TEHDİT VAR IRKÇILIK YOK!
Hazırlanan iddianamede 4 saldırgandan Hasan C., Hüseyin C. ve Kenan C.’nin “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret”, Kadir C.’nin ise “kasten yaralama” suçlaması ile cezalandırılması istendi. Buna göre saldırganlar, “tehdit” suçundan 6 aya kadar hapis cezası ve adli para cezası, “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası, “kasten yaralama” suçundan ise 4 aydan 1 yıla kadar cezasıyla cezalandırılabilecek.

UZLAŞMACI GÖREVLENDİRİLDİ
Savcılık, şüphelilerin üzerine atılı suçları işlediklerine dair, kovuşturmaya yeterli şüphe bulunduğunu ancak “suçun uzlaştırmaya tabi olduğu” gerekçesi ile uzlaştırıcı görevlendirildiğini ancak uzlaşmanın sağlanamadığını kaydetti.

İŞÇİLERİN AVUKATI "İDDİANAME EKSİK"
Mardin Barosu adına mağdur işçilerin avukatlığını yapacak olan avukat Kemal Erdem, "Bu iddianamenin eksik olacağı henüz soruşturma aşamasında iken ortaya çıkmış, bu nedenle itirazlarımızı yaptık. Ancak buna rağmen itirazlarımız dikkate alınmadı. Biz dava aşamasında taleplerimiz ile birlikte bu saldırının her boyutunu ortaya koymaya çalışacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Sakarya’da mevsimlik tarım işlerinde çalışmak üzere giden Mardin Mazıdağılı işçiler, köylüler tarafından 4 Eylül 2020’de saldırıya uğradı. İşçiler aileleriyle birlikte saldırıya uğradıkları köyden çıkarak Mardin’e dönmüştü.