Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk  Hastalıkları Kampüsünde hasta yakınları tarafından görevli hekim ve hemşirelere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı, yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Korkmaz, "Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsünde görev yapmakta olan Tabip ve Hemşire arkadaşlara görevlerinin başında hasta yakınları tarafından küfürlü, ağır hakaretler ve tehditlerle gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum. Fedakâr sağlık çalışanlarının yürüttüğü hizmette kendini bilmez ve insanlıktan nasibini almamış bazı canilerin yaptıkları bu şiddet olayları ne yazık ki ağır cezalar olmadıkça artarak devam ediyor.

"ŞİDDETE KİM DUR DİYECEK?"
Değişik zamanlarda yurdun birçok yerinde ve ilimizde hasta ve hasta yakınları tarafından sağlık personellerine yönelik sözlü ve fiili saldırılar meydana gelmektedir. Yetkililer bu hususta kalıcı bir önlem almadıkları gibi şiddetin de önünü alamamaktadırlar. İnsanlara şifa dağıtan sağlık çalışanlarına yapılan şiddete kim dur diyecek?

Saldırı yapanlar yargılanıp serbest kaldıkça, yapanın yanına kar kalıyor mantığıyla saldırı yapmaya mehilli saldırgan ruhlu birçok kişi bu emelini bir başka sağlık çalışanı üzerinde tatbik etmek istemektedir.

Halkımızın kendisine şifa dağıtanlara karşı daha saygılı, sağduyulu ve sabırlı olmasını özellikle belirtmek isterim.

Sağlık çalışanlarına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyı yapanın yargıdan gerekli cevabı alacağına olan umudumu da taşımak istiyorum.

Bu vesileyle, Sağlık çalışanı arkadaşlara geçmiş olsun der, Türk Sağlık-Sen olarak sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.