Marketlerden sürüntü aldıklarını ve Koronavirüs kalıntılarını incelediklerini belirten Bakan Pakdemirli, tamamlayıcı tıp açısından da Türkiye'de bulunan bitkisel yağların Covid-19'a karşın etkin kullanılıp kullanılamayacağını araştırdıklarını aktardı.

Pakdemirli son olarak, ""Her türlü gayret ve çaba hükûmetimiz, çalışanlarımız, tüm kamu kurumları tarafından yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu işin birinci aşaması örnek almanız. Burada yine hekimlerle çalışılıyor olması lazım. İçeride hem veteriner hekimlerimiz hem de doktorlarımız çalışıyor. Biliyorsunuz eşim de hekim, çalışmaları sıkı sıkıya takip ediyor ve bana da rapor ediyor."

"Önümüzdeki hafta itibariyle anti serum çalışmaları için hayvanlara vermeye hazırız. "

"Biz hayvanlara at ve tavşanı hasta edeceğiz. Hayvanseverler, 'Hayvanlara acımıyor musunuz?' diyebilirler. Ama virüs inaktif olduğu için onlara zarar vermiyoruz. Hayvan az da olsa bir hastalık geliştirecek, biz de antikorları alarak kan ve diğer unsurlardan arındırarak antikoru almış olacağız. Bu çalışma eylüle kadar sürmüş olacak. İlerideki aşı çalışmalarına da örnek olacak bir çalışma."

"Marketlerden sürüntü dokusu alarak araştırıyoruz. Covid-19'un kalıntıları üstünde araştırmalarımız var."

"Tamamlayıcı tıp açısından da çeşitli bitkisel yağların Covid-19'a karşı etkinliğine ilişkin bir çalışma yapıyoruz. Türk topraklarında yetişen bitkilerle biz bu virüsün tedavisinde bir fayda sağlayabilir miyizin çalışmaları sürüyor.

"Her türlü gayret ve çaba, hükûmetimiz, çalışanlarımız, kamu kurumları tarafından yürütülmektedir."