Coronavirüs'e yakalananların sayısının 10 bini geçtiği ülkemizde yaşanan ölümlü vakaların neredeyse yüzde 90 ı yaşlı ve kronik hastalığı olan vakalar. Bu gerçeğin farkında olan bir çok aile, yakınları arasında kronik hasta olan ve yaşları ilerlemiş bireylerini bu hastalıktan korumak için özel önlemler alıyor. Adapazarı Demirbey Mahallesi'nde yaşana İsmail Çetin'de Coronavirüsten ailesini korumak için ilginç yöntemlerden birini uyguluyor.

Eşi Fatma Çetin'in kronik hasta olması ve Coronavirüs ile karşılaştığında normal bir insana göre daha fazla etkileneceğini öğrendiğinde onu bu hastalıktan korumak için çare aradığını anlatan İsmail Çetin " Çareyi 15 metre yukarıya bir ağacın üzerine ağaç evi yapmakta buldum. Bu sayede eşimin yanına benden başka kimse yaklaşamıyor. Şuana kadar aldığımız karantina önlemi çok işe yaradı.. Virüs bitene kadarda bu şekilde kalacağız" dedi.

Kronik rahatsızlığı nedeniyle yıllardır eşinin en büyük yardımcısı olduğunu anlatan Fatma Çetin "Hayat arkadaşı olmak böyle bir şey. Bana yıllardır destek oldu. Şimdide sırf beni korumak için böyle bir ağaç ev yaptı. Ne kadar sıkılsamda hem onun bu çabasına saygı duyuyor hemde yapılan uyarılara kulak vererek evden çıkmıyorum. Belki tuhaf gelebilir ama burada uyumak çok farklı" dedi. Yaşlı çift virüsten korunmak için minimum düzeyde insanla görüşerek kendilerini bu hastalıktan korumaya çalışıyor.

(Medyabar)