// Zeynep Eda Ateş’in haberi //

Dünyada ve ülkemizde Covid-19 vakalarında büyük bir artışın devam ettiği görüldüğünü belirten Küçükatay, “Bu nedenle ilimizdeki Covid-19 hastalık oranı yüzde 76 olup her geçen gün artmaktadır. Özellikle biz vergi dairesi çalışanları mükelleflerle bire bir ilişki durumunda olmamız nedeniyle her geçen gün risk oranımız artmaktadır. Geçtiğimiz günlerde vergi dairelerine girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulanmasını talep etmiştik. Geçen gün bu karar çıktı.” dedi.

Gümrükönü Vergi Dairesi’nde bir serviste görülen Koronavirüs vakası nedeniyle servisin 14 gün süreyle kapatıldığını belirten Küçükatay,  “HES kodu uygulanma kararı alındı ama bu kararın çok acil şekilde hayata geçmesini istiyoruz. Ayrıca vergi dairelerine işi gereği gelen bazı kişiler tek başına yapabileceği iş için 3-4 kişi geliyor. Bu şekilde vergi dairesine gelenlere sesleniyorum. Tek gelsinler, tek gelseler de arkadaşlarımız yapılacak olan işi zaten yapar.” diye konuştu.

Gümrükönü vergi dairesinde yaşanan Koronavirüs ile birlikte karantinaya alınan personele geçmiş olsun dileklerini de ileten Küçüatay, “Bütün vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymasını, alınan tedbirlere riayet etmelerini, hem kendilerinin, hem ailelerinin, hem de toplum sağlığını düşünerek Pandemi kurallarına uymalarını rica ediyoruz” dedi.