Tüm dünyada yılbaşı kutlamaları bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçecek. Sağlık çalışanları salgının en başından itibaren canla başla salgının seyrini düşürmek için çalışırken otel ve online rezervasyon siteleri ise yılbaşı paketlerini duyurmaya başladı.

Uzmanlar salgın sürecinde kapalı mekanlarda virüsün artış hızına dikkat çekerken otellerin yılbaşı paketlerini duyurması tepkilere neden oldu. Yaşanan söz konusu bu duruma tepkisini dile getiren Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, "Hastanelerin yükü azalacak zannederken oteller 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurmuş" ifadelerini kullandı.

CANLI MÜZİK BİLE VAR! BU NASIL SALGIN YÖNETİMİ?

Gazeteci Barış Yarkadaş ise, "Perşembe gecesi @tv100'de isyan etmiş ve "Kültür Bakanı Ersoy, pandemiye rağmen otelinde yılbaşı partisi düzenleyecek" demiştim. Oteli aradım, saat 22.00'ye kadar canlı müzik de varmış! O halde milyonlarca insan neden kapanıyor eve? Bu nasıl salgın yönetimi? Sağlıkçılara acıyın!" dedi.

KORONAVİRÜS 31 ARALIK'TA İZİNDE

Yarkadaş paylaşımının devamında, "@tv100'deki yayında, sadece Bakan Ersoy'un değil, Bodrum, Bolu ve Sakarya'daki birçok otelin de 31 Aralık gecesi müzikli - eğlenceli programlar düzenleyeceğini belgesiyle göstermiştim. Sanırım virüs, 31 Aralık'ta izinde... Oteller turistler için özel bölümler bile hazırlamış!" ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAKAN, EĞLENCELERE ENGEL OLUN"

Sağlık Bakanı Koca'ya çağrıda bulunan Yarkadaş, "Sağlık Bakanı @drfahrettinkoca "Bu tür organizasyonlar olmamalı" diyor. Sayın Koca, siz bakansınız ve icra makamındasınız! Bünyenizde çalışan sağlık emekçileri için harekete geçin ve yılbaşı eğlencesi saçmalığına engel olun! Ya da her şeyi serbest bırakın; öleceksek ölelim!" şeklinde isyan etti.

"NİŞANTAŞI'NDA YILBAŞINDA KAYAK KEYFİ"

Gazeteci Candaş Tolga Işık da yılbaşında düzenlenecek eğlence programlarına isyan ederek, "Bu yılbaşı hangi turizmcilere yasak hangilerine değil? Sıralı tam liste... Bu arada İstanbul'da bazı oteller/mekanlar kaçak rezervasyon almaya başlamışlar. Kontrol olursa yapay kar yağdıracaklarmış, Nişantaşı'nda yılbaşında kayak keyfi" tepkisini gösterdi.