A Haber canlı yayınına konuk olan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, konunun uzmanı olmayan kişilere itibar edilmemesini istedi. Ceyhan, bazı bilim adamlarının bile sosyal medyadan okuduklarını gerçek gibi anlattığını ifade etti, "Panik yapmayın. Sizi sarımsak, bilmem ne çorbası korumayacaktır. Bilimsel şeyleri size Sağlık Bakanlığı ve konunun uzmanları söylüyor. Gerisine lütfen itibar etmeyin." dedi. Ceyhan, aşı bulundu haberlerine de tepki gösterdi, "Aşı ile ilgili şu anda 30  molekül üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bazen hu yanlış tercüme ediliyor. Biz bir molekül bulduk, bu bir aşı adayı demek. Bir molekülün aşı haline gelebilmesi için önce hayvan deneyi, sonra insan deneyi yapılması gerekiyor. 4 faz gerekiyor. Şimdiye kadar olan tecrübelerimizden bunun en az 1 yıl sürdüğünü gösteriyor" dedi.

Korona virüsü ile ilgili birçok yanlış bilgi sosyal medyada dolaşıyor. Doktorlardan bile farklı cevaplar, yorumlar geliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan konunun uzmanı olmayan doktorların bilimsel olmayan yorumlarına A Haber canlı yayınında tepki gösterdi. Ceyhan, aşı için çok erken olduğunu söyledi, aşının hiç bulunamayacağına da dikkat çekti. Ceyhan, sosyal medyadan hastalık takibi olmayacağını da ifade etti.

"KONUNUN UZMANI MI, DEĞİL Mİ?" BUNA BAKIN...

Prof.Dr. Ceyhan yaptığı değerlendirmede, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelmeyen şeylere itibar edilmemeli. Panik yapılacak bir şey yok. Milyonda bir ile ifade edilen rakamlardayız. Bu işin seyri kendi elimizde. Bu önlemlerin bir kısmı belki canımızı yakacak, gelirleri azaltacak ama bunun geçici olduğunu unutmamalıyız. Bu bizim başımızda değil, tüm dünyanın başında olan bir salgın. Sosyal medyada bu hastalığın takibini bir bırakmamız lazım." dedi.