İNGİLTERE

Avrupa ülkelerinde yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında günlük vaka sayılarında rekor üstüne rekor kırılıyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 26 bin 688 yeni korona virüs vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 789 bin 229'a ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 191 kişi hayatını kaybederken, salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 158'e yükseldiği bildirildi.

İngiltere'de son 24 saatte tespit edilen 26 bin 688 yeni vaka ile günlük vaka sayısında rekor seviyeye ulaşıldı. Ülkede en son rekor vaka sayısı 4 Ekim'de 22 bin 961 vaka ile kayda geçmişti.

Salgının yayılmasını engellemek amacıyla ülkeye kademeli olarak yerel kısıtlamalar getiren İngiltere hükümeti, dün Manchester'ın yüksek seviye kısıtlamalardan en yüksek seviyedeki kısıtlamalara taşınmasından sonra bugün Güney Yorkshire'da bulunan Sheffield kentinde en yüksek kısıtlama seviyesine geçileceğini belirtti.

Manchester'da Cuma gününden itibaren, Sheffield'da ise Cumartesi gününden itibaren en yüksek seviye kısıtlamaların uygulanacağı açıklanırken, en yüksek kademeli yerel kısıtlamalara göre bu bölgelerdeki barlar, oyun merkezleri, yerleri kapatılarak farklı haneden bireylerin kapalı veya açık mekanlarda toplanmaları yasaklandı.

FRANSA

Fransa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 26 bin 676 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 957 bin 422'ye ulaştı.

Avrupa ülkeleri yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalga ile başa çıkmaya çalışıyor. Kısmi sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Fransa'da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 26 bin 676 yeni vaka tespit edildiği, 166 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Son verilerle birlikte ülke genelinde toplam vaka sayısının 957 bin 422’ye, hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 48'e yükseldiği ifade edildi. Son bir haftada 9 bin 375 kişinin hastanede tedavi edildiği, bin 584 kişinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

İRAN

İran'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 5 bin 616 kişiye korona virüs teşhisi konuldu. Ülkede salgın başlangıcından bu yana en yüksek vaka sayısı kayda geçti.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik son istatistikleri paylaştı. Son 24 saatte, 5 bin 616 kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığını belirten Lari, 312 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Lari, son verilerle birlikte ülkede tespit edilen toplam vak'a sayısının 545 bin 286'ya, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 31 bin 346'ya ulaştığını açıkladı. 

Sözcü Lari, Tahran, İsfahan, Kum, Doğu Azerbaycan, Güney Horasan, Semnan, Gazvin, Loristan, Erdebil, Huzistan, Kirmanşah, Kohgiluye ve Buyer Ahmed, Gilan, Buşehr, Zencan, İlam, Rezevi Horasan, Mazenderan, Çaharmahal ve Bahtiyari, Elburz, Batı Azerbaycan, Merkezi, Kirman, Kuzey Horasan, Hamedan, Yezd ve Kürdistan eyaletlerinin kırmızı bölgeler olduğunu belirtti. İran'da yeni tip korona virüs (Covid-19) vak'a sayısında artış yaşanıyor. Son 24 saatte 5 bin 616 kişiye korona virüs teşhisi konulmasıyla salgın başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

ALMANYA

Almanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte tespit edilen 11 bin 287 vaka ile günlük vak'a sayısında rekor seviyeye ulaşıldı.

Avrupa ülkeleri yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artışa geçen yeni vak'alarla mücadele ediyor. Almanya'da günlük vak'a sayısı keskin bir şekilde artarak ilk kez 10 bini aştı. Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 11 bin 287 yeni vak'a tespit edildiği, toplam vaka sayısının 392 bin 49'a yükseldiği bildirildi. Son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 30 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte toplam ölü sayısının da 9 bin 905'e ulaştığı aktarıldı. Ülkede 76 bin aktif vak'anın bulunduğu belirtilirken, şu ana kadar toplam 306 bin 100 kişinin virüsü yenerek sağlığına kavuştuğu açıklandı.

Salgının hızlı bir şekilde yükseldiğini vurgulayan Robert Koch Enstitüsü, durumun ciddiyetini dikkate alması gerektiğini ve sosyal mesafenin korunamayacağı dış mekanlarda mesafe, hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarı yaptı. Kapalı alanların havalandırılması ve gerektiğinde alışveriş yerlerinde, toplu taşıma araçlarında ve devlet dairelerinde maske takılması kuralına uyulması gerektiğine dikkat çekildi.

Enstitü, Eylül ayının başında salgının bulaşma oranının 0.75 olduğunu, bugün ise bu oranın 3.63’e yükseldiğini duyurdu.

POLONYA

Koronavirüs sayılarında son birkaç haftadır patlama yaşanan Polonya'da bugün 10 bin 40 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanlığı bugün hayatını kaybedenlerin sayısının 130 olduğunu belirtirken, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise parlamentoda düzenlenen genel oturumda korona virüsle mücadelede muhalefetin desteğini istedi.

Korona virüsün ikinci dalgası Orta Avrupa ülkesi Polonya'da da sert yüzünü gösteriyor. Son birkaç haftadır vaka ve ölü sayılarında yüksek artış görülen ülkede Sağlık Bakanlığı bugün10 bin 40 yeni vaka tespit edildiğini, 130 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu. Son haftalarda yaşanan artış üzerine Başbakan Mateusz Morawiecki bugün Polonya parlamentosunda düzenlenen genel oturumda muhalefetin desteğini istedi. 

Başbakan Mateusz Morawiecki "Bugün çok tehlikeli bir olgu ile karşı karşıyayız. İkinci dalga. Hatta belki de üçüncü dalga tehdidiyle karşı karşıyayız. Tamamen COVID-19'a karşı herhangi bir aşı ya da ilacın bulunup bulunmamasına bağımlı haldeyiz. Sizlerden dayanışma talep ediyorum. İlkbaharda pandemi başladığı zaman bu dayanışmanın yardımını gördük" şeklinde konuşan Başbakan Morawiecki, hükümet olarak stratejilerinin toplumsal ve ekonomik yaşamı inşa edebilmek, eğitime, çalışmaya, yaşamaya devam edebilmek için ekonomiyi kapatmamak ancak aynı zamanda virüsün bulaşma zincirini kesmek olduğunu dile getirdi.

16 SAHRA HASTANESİ

Pandeminin başından bu yana toplamda 202 bin 579 vaka tespit edilen Polonya'da yaşamını yitirenlerin sayısı ise 3 bin 851 oldu. Hafta başında başkent Varşova dahil ülke çapında 16 idari yönetim biriminde sahra hastaneleri ve ölüleri koymak için soğuk hava depoları inşa edileceği bildirilmişti. Varşova'da Ulusal Stadyum'da yapımına başlanan hastanenin bu hafta içinde hasta kabul etmesi planlanırken, ilk etapta 500 olacak hasta kapasitesinin ilerleyen günlerde 2 bine çıkarılacağı ifade edilmişti.