21 KİŞİLİK BİR GRUP
Ferizli’ye Şanlıurfa’dan fındık toplamak için gelmişlerdi. Korana virüs (Kovid19’a) yakalandılar.
 Her yıl Şanlıurfa’dan Ferizli Kuşça Mahallesine fındık toplamak için ekibiyle gelen çavuş Sadullah Duygu bu yılda 21 kişilik bir grupla geldi. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle kovide yakalandılar. 21 kişiden 18’i pozitif çıkan vakada fındıkçılar kendi çadırlarından alınarak yetkililerce daha uygun bir çadıra yerleştirildiler. Ferizli kaymakamlığı sosyal yardımlaşma vakfınca gıda yardımının yapıldığı kovid mağduru işçiler bu yıl fındık toplama işinde çalışamadılar.

EVLERİNE DÖNECEKLER
14 gün önce karantinaya alınan işçilerin son yapılan test sonuçları 1 kişi hariç negatif çıkmasıyla birlikte kurtuldukları karantina durumundan sonra artık evlerine dönecekler. Ekibin çoğunluğu üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden Çavuş Sadullah, hastalığa yakalandıkları ve geçen zaman içerisinde sezonun bittiğini ve evlerine döneceklerini ifade etti. Çalışmaya gelenlerin çoğunluğun öğrenci olması hasebiyle de başka bölgelerde çalışmaya gidemeyeceklerini, okulların açılacağından mümkün olmayacağını söyledi.

ÇOK MAĞDUR OLDUK
Çavuş yaptığı açıklamada “Yapılan test sonuçları bizi sevindirse de gurbete gelip hiç çalışamadan geri dönmek üzüyor. Bizler bu sezon çok mağdur olduk, memleketimize dönmek için yetkili mercilerden maddi destekte bulunmalarını bekliyoruz” diye ifade etti. Beklenen test sonuçları sevindirici geldi; 20 kişi negatif, bir kişi pozitif çıktı. 14 gün önce alınan karantina tedbiri sona erdi. Pozitif çıkan şahıs Karasu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken diğer mağdurlar evlerine gitmeye hazırlanıyorlar. /Ferizlide.com