İş Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı madde değişikliği nedeni ile bu radikal kararı uygulamaya geçirdi.

Yapılan değişiklik yalnızca ekstreleri kapsamıyor; aynı zamanda banka müşterileri ATM üzerinden yapılan işlem makbuzlarını da Mail ya da SMS olarak isteyemeyecek.

İş Bankasının uygulayacağı bu değişiklik üzerine birçok dolandırıcılık yöntemi engellenebilecek, dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceği düşünülüyor. 

BİLGİLENDİRME MESAJI GÖNDERİLDİ

Konuyla ilgili İş Bankası’ndan müşterilerine gönderilen mesajda şu ifadeler kullanıldı; "15.03.2020 tarihinde 31069 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında kredi kartı hesap özetleri 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle müşterilerimize e-posta ve MMS yoluyla gönderilemeyecektir. Bu kapsamda Bankamız tarafından Dijital Hesap Özeti uygulaması hayata geçirilmiş olup pdf formatında hazırlanan bu hesap özetlerine, Maximum Mobil, İŞ Cep Uygulaması ve İnternet Şubemizden ulaşılabilecektir'

KARARIN NEDENİ BDDK'NIN YENİ DÜZENLEMESİ

Yapılan açıklamaya göre değişikliğin temel sebebi BDDK’nın çıkarttığı yeni düzenleme. Değişikliğin gerekçesi BDDK tarafından çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Bankaların Bilgi Sistemleri Ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 37. Maddesi. Bu maddede yer alan “Bankanın elektronik ortamda müşterilerine ileteceği hassas veri veya sır niteliğinde veri içeren her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin elektronik bankacılık hizmeti sunulan kanallar üzerinden gönderilmesi esastır.” İbaresi; İş Bankasının düzenlemeye gitmesine neden oldu.

Diğer bankaların da kısa süre içerisinde bu değişikliği uygulamaları bekleniyor.