NELER OLDU!
Ülke gündemine düşen olay İstanbul Beylikdüzü’nde bir rezidansta ameliyat ruhsatı bulunmayan bir güzellik merkezinde meydana geldi. 38 yaşındaki Kübra Boyraz, iddiaya göre kalça botoksu yaptırdıktan sonra fenalaştı. Evine giden Boyraz, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Kadın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

GÖZALTILAR OLDU 
Olayla ilgili çalışmalarını sürdüren polis ekipleri Boyraz’ın ölümüyle ilgili 1’i doktor toplam 5 kişiyi gözaltına aldı. İzmir’de gözaltına alınan şüpheliler, Beylikdüzü’ne getirildi. pratisyen hekim Öner Ö. dahil şüpheliler adli kontrol şartıyla çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

KAMERALAR
Beylikdüzü’nde güzellik merkezinde kalça botoksu olduktan sonra eve götürülen ve fenalaştıktan sonra hastanede hayatını kaybeden kadının, evine getirilme anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Kadının eve getirilirken bitkin halde olması dikkatlerden kaçmadı. Kübra Boyraz’ın eve geliş anına ilişkin anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Boyraz’ın yanındaki kadın ile beraber evin kapısına geldiği ve bitkin halde olduğu görülüyor.

AİLE: TAKİPÇİSİYİZ
Kübra Boyraz’un cenazesi Adli Tıpta yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketi Malatya’ya getirilen genç kadının cenazesi burada Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından defnedi. Acılı aile konuyla ilgili konuşmak istemediklerini iletirken, konunun hukuki olarak takipçisi olacaklarını söylediler.

YİNE GÖZALTI
Beylikdüzü'nde botoks sonrası ölüm iddiasına ilişkin soruşturmada savcılık 5 şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden 2'sinin İzmir’in Menemen ilçesinde yakalandığı bildirildi. Aralarında operasyonu gerçekleştiren doktor Öner Ö.’nün de olduğu 3 firarinin yakalanması için operasyonun sürdüğü öğrenildi.

SAVCILIK 4 KİŞİ İÇİN YAKALAMA TALEP ETTİ
İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tahkikatın derinleştirilmesi sonucunda toplanan yeni deliller ve alınan yeni ifadeler ışığında 4 şüpheli hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan yakalama talep edildi.

UZMANLAR UYARDI
Türkiye gündemine düşen bu olay sonrasında güzellik merkezleriyle ilgili bazı soru işaretleri gündeme geldi. Güzellik uğrana kimsenin hayatını riske atmaması gerektiğini belirten uzmanlar, görümü modern ve lüks yerlere kimsenin aldanmaması gerektiğini savundu. Güzellik Salonu’na gidenlerin mutlaka işyerinin ruhsat ve işyerinde görev yapanların belgelerine dikkat etmelerini isteyen yetkililer, “Güzellik uğruna ölüm veya sakat kalma riskine girmeyin” uyarısında bulundu.