// Zeynep Eda Ateş // 

 Büro-İş Sendikası 2006 yılında Ankara’da kurulduğunu ve 2008 yılında ise konfederasyon kurulup faaliyetine devam ettiğini anımsatan Küçükatay, “Sendikamız daha yapılanma çalışmaları devam etmektedir. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyükşehirlerde hızlı bir şekilde üye çalışmalarını yaparak şube olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Sendikanın bazı illerde daha yeni bir oluşum içinde olduğunu belirten Küçükatay, “Bu iller arasında başta Sakarya, Hatay, Çanakkale gelmektedir. Bu illerde il temsilciliği olarak  görevlendirme yapılarak faaliyetine devam etmektedir. Geçen Mayıs ayından tarihinden itibaren şahsıma İl temsilciliği görevlendirilmesi yapılmış olup faaliyetimize devam ediyorum” diye konuştu.

Pandemi ile birlikte dünyanın sor bir süreçten geçtiğini anımsatan Küçükatay, bir çok kamu kurum ve kuruluşunda koronavirüs nedeniyle esnek çalışma sistemine geçildiğini belirterek, “Ancak Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı’nda esnek çalışma sistemine geçilmedi. Bu çalışanların zor şartlarda görev yapmasına neden oluyor. Bir an önce Sakarya Vergi Dairesi’nin de esnek çalışma sistemine geçilmesini istiyoruz” dedi.

Vergi Dairelerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının yapılmasını isteyen Büro-İş Sakarya İl Temsilcisi Metin Küçükatay, “Bir vergi dairesine işi için gelen bir kişi beraberinde 2 veya 3 kişi daha getiriyor. Dolayısıyla dairelerde bir kalabalık oluşuyor. Pandemi’nin en sıkıntılı günlerinden geçtiğimiz günümüzde Vergi Dairelerine girişte HES kodu uygulanmasını istiyoruz. Böylece Vergi Dairesine girişte uygulanacak HES koduyla Covid-19’dan çalışanlar bir nebze daha iyi korunur. Bizim amacımız çalışanların Korona Virüsten korunması için daha önleyici tedbirlerin alınmasıdır” dedi.