Bir dizi programlara katılmak üzere Sakarya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Buluşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Genel Sekreter Yardımcıları Bedrullah Erçin, Doç. Dr. Furkan Beşel, Ziya Cevherli, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, siyasiler ve misafirler yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’da yürüttükleri çalışmalara ilişkin Genel Başkan Yardımcısı Ünal’a bilgiler vererek, destek ve ilgileri dolayısıyla teşekkür etti.

Mevcut ve yeni projeleri hayata geçireceğiz

Nazik ziyaretleri dolayısıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, gelir düzeyini arttırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mevcut projeleri devam ettiriyor, yeni projelerimizin hazırlıklarını tamamlıyoruz. 2020 yılında yatırımlarımıza hız kazandıracak, yapım çalışmalarına başlayacağız. Sanayide, tarımda, turizmde, ulaşımda ve diğer tüm başlıklarda hayata geçireceğimiz çalışmalarla Sakarya’yı örnek şehir hüviyetine taşıyacağız” dedi.

Sakarya ile iş birliği halindeyiz

Ortak paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sanayide SATSO, tarımda Ticaret Borsası, bilimsel faaliyetlerde ise üniversitelerimizle hep bir aradayız. Sakarya’mız için tüm paydaşlarımızla ortak hareket etmeye devam edeceğiz. Tarım alanında Fidan A.Ş ve SERA A.Ş’yi kurduk. Çikolata Fabrikası’nda son aşamaya geldik. Üretiminde önemli bir potansiyel olan mısır için de Mısırözü Yağı Fabrikası için de çalışmalarımızı sürüyor. Arıcılık ve bal üretiminde de şehrimizi öncü haline taşıyacağız” dedi.

Vatandaş odaklı belediyecilik

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra çok özel projeleri Sakarya ile buluşturacaklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Çocuk Akademisi kuruyoruz. Seçkin öğrencilerimizi Çocuk Akademisi’nde ülkemize ve şehrimize faydalı bireyler olmasını sağlayacağız. İnsana dokunan, vatandaş odaklı belediyecilik anlayışımızla inşallah Sakarya’da örnek çalışmaları hayata geçireceğiz. Destekleriniz ve katkılarınız bizlere güç veriyor. İnşallah sizlerden aldığımız güçle tüm çalışmalarımızı tamamlayacağız” diye konuştu.

Kültür Vadisi çok önemli bir proje

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ediyor, geçtiğimiz günlerde Kültür Vadisi projesi ile alınan ödül için tebrik ediyorum. Çok önemli bir proje. Sakarya’da her bir kültür grubunun kendi kültürel vadisini oluşturabilirsek, Türkiye’ye de öncülük etmiş olunacak. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, farklı kültür gruplarının yaşam tarzlarını koruma altına almaktır. Bu çok önemli bir konu. Çünkü kültürünüzü, geleneğinizi, adetlerinizi, sizin toplumsal karakterinizi oluşturan temel kodları kaybettiğiniz zaman bir şeyiniz kalmıyor. Sizi siz yapan değerleri kaybediyorsunuz. Kültür Vadisi çok kıymetli bir proje” dedi.

Desteğe hazırım

“Sakarya birçok kültürü bir arada tutuyor. Bu kültürleri kendi yaşam tarzlarıyla koruyabilirsek, çok önemli bir iş yapmış olunacak. Biz bunca hizmeti, 17 yıllık yatırımı kültürel kimliğimizi kaybetmek için değil, ruhumuzu yaşatmak ve gelecek nesillere bırakmak için inşa ettik. Kültürel anlamda belediyelerin önemli işler yapması lazım. Burada işe öncelikli olarak bizim kültürel değerleri yeniden diriltmemiz gerekiyor. Bu konuda elimden geldiğince destek sunmaya hazır olduğumu ifade ediyor, proje dolayısıyla bir kez daha tebriklerimi iletiyorum.”

Sakarya’nın geleceğine iz bırakacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Sakarya’nın vergi iadeleri noktasında yaşadığı sorunun çözümüne ilişkin destekler sunacağını da ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bugüne kadar yaptığınız görevlerde yüksek sorumluluk ve aidiyetle çalıştınız. İnşallah Sakarya’nın tarihine önemli bir iz bırakacağınıza inanıyorum. Çalışma ekibinizi de beğendim. Meclis üyeleriniz de aynı kararlılıkla çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki bu projeler çok kolaylıkla Sakarya’da hayata geçecektir.”