Hüseyin Cumalı’nın haberi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda bilindiği gibi önemli kararlar alındı. Alınan bu kararlar kapsamında 20 Kasım 2020 Cuma ile 4 Ocak 2021 Pazartesi tarihleri arasında resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine karar verildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı ise alınan bu kararla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalara göre ara tatil sonrası yeniden başlayacak olan eğitim yüz yüze yerine uzaktan yapılacak.  Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı TRT EBA’da yeni haftanın ilkokul, ortaokul ve lise kanalları için hazırlanan ders programını yayınladı.

DİNAYET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan ve önemli kararlar alınan toplantı sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç paraflı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzalı 81 il müftülüğüne resmi yazı yazıldı. Yazının giriş kısmında, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili mücadele kapsamında 18 Kasım 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesine istinaden Kur’an kurlarımızda yürütülen eğitimlerle ilgili yeni tedbir kararlarının alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu bağlamda” dendikten sonra ilgili maddeler sıralandı.

 YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç imzalı resmi yazıda, bundan önce alınan 4-6 yaş Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimin sonlandırıldığı yazını geri çekti.  Türkiye’deki 81 il müftülüğüne gönderilen yeni resmi yazıda Diyanet İşleri Başkanlığı  “Görülen lüzum” üzerine kursların 23 Kasım itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

YARIN BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş olurlu resmi yazının son kısmının giriş kısmında “İlgi olur ile 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımızda yüz yüze eğitimlere ara verildiği malumlarınızdır. Ancak görülen lüzum üzerine kararın tashihine ihtiyaç duyulmuştur. Bu itibarla” dendi. Bu girişten sonra yarın (23 Kasım 2020) itibariyle ülke genelinde bütün 4-6 yaş 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim yapılacağı duyuruldu.

KARARA TEPKİ VAR

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda bir dizi kısıtlıma tedbirleri alındığını, sokağa çıkma kısıtlaması ile işyerlerinin belli saatlerde çalıştığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzakta eğitime geçtiği günümüzde Kur’an Kurslarında yüz yüze eğitimin ne kadar doğru olduğunu soran veliler; “ Bizde çocuklarımızın Kur’an öğrenmesini isteriz. Zaten bu nedenle kurslara gönderiyoruz ama Pandemi var iken yüz yüze eğitim nasıl olacak” diye sordu.

DERSİMİZ: KORONAVİRÜS KONU: VİRÜSLE YÜZ YÜZE

Koronavirüs ile ilgili tedirginliklerini dile getiren vatandaşlar, “ Olmadı bizim çocuklarımızda uzaktan Kur’an Kursu eğitimi alsın. Veya başka bir çare bulunsun. Ama Covid-19’un bütün hızsıyla yayıldığı şu günlerde tedirginliğimiz var. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bu kararı gözden geçirmesi lazım” dedi.

İşte o 4 madde

1-) 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Kur’an kursları uygulama esaslarında belirtilen Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınacak tedbirler çerçevesinde 4-6 yaş ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitimin devam edilmesi...

2-) Yatılı Kur’an kursları ile aynı ortamı paylaşmayan gündüzlü hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında yüzde 50 kapasite ile iki hafta yüz yüze, geriye kalan yüzde 50 kapasite ile de uzaktan eğitim şeklinde dönüşümlü olarak eğitime devam edilmesi...

3-) Yatılı Kur’an kurslarında gündüzlü olarak hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin pansiyonla irtibatı kesilerek müstakil sınıflar oluşturulması  durumunda yüz yüze, aksi takdirde söz konusu eğitimlere uzaktan eğitim şeklinde devam edilmesi...

4-) Bundan sonraki süreçte Covid-19 tedbirleri ille ilgili Kur’an kurslarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin hususların Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce gönderilecek duyurularla ile yürütülmesi...

Hususlarını tensiplerinize arz ederim.