Lastik-İş Sendikası, Beşköprü sanayisinde üyelerinin haklarını savunmak adına DRC fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Sakarya Şube Başkanı Fuat Özbay yaptı.

Özbay açıklamasında, “Değerli DRC emekçileri, kıymetli sivil toplum kuruluşları ve saygıdeğer Basın mensubu arkadaşlar; sağlamış olduğunuz katılım için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Burada toplanma sebebimiz her emekçinin anayasal hakkı olan sendikal anmanın “özgür sesi” olabilmektir.

Bu zamana kadar DRC çalışanın olan emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelesinde Lastik-iş sendikası olarak ve olmaya da devam edeceğiz.

DRC fabrikamızda sürdürmüş olduğumuz sendikalaşma çabası aylardır sürmektedir. Bu süre zarfında çalışanların birçoğu Lastik-iş sendikasına üye olmuşlardır. Bizler bu süre zarfında çalışma Bakanlığımıza müracaat ederek yetki belgesi almış olduk.

Buradan DRC çalışanları adına işveren tarafına seslenmek istiyoruz!..

Bizler işyerinin düşmanı değiliz! İşyerinin büyüyerek devamlılığını, iş barışının olduğu ve işi haklarının temin edildiği ortamı oluşturmak ana gayemizdir.

İşçiler yalnızca daha iyi koşullarda yaşamak ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyor. İşçiler yalnızca sendikal haklarını özgürce kullanmak istiyor. DRC işçileri huzursuzluk istemiyor, kavga hiç istemiyor. Tek istedikleri karşılıklı anlaşarak ekmeklerinin büyütmek.

Bizler sendika olarak her türlü diyaloğa ve iş barışı içinde müzakereye hazırız. İşvereni de aynı sorumluluğu taşımaya davet ediyoruz.

Bizler, emekçiyiz, üretiyoruz ve hakkımızı almak için mücadele ediyoruz. Bu yolda sonuna kadar yürümeye kararlıyız. DRC işçileri sendikamız Lastik-iş üyeleri olarak toplu sözleşme hakkına mutlaka kavuşacaktır.” dedi.