MMO Sakarya İl Temsilciği tarafından yayınlanan mesaj şöyle;

"Tarihimizin bir dönüm noktasında; karanlıktan, yıkımdan çıkarak aydınlığa kavuşmamıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temeller üzerine kurulmasına vesile olan Şanlı Büyük Zaferimizin 98.yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yüce Türk Milleti ile birlikte gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan ve devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün bütün dünya nezdinde ispatı olan bu şanlı zafer hepimize kutlu olsun.

yıllarda sanayi devrimi sonrası başlayan, büyük emperyalist devletlerin dünya paylaşım mücadelesi ,sömürge kapma arayışları en nihayetinde büyük dünya savaşına dönüşmüş ve savaş sonrası yenilen devletler savaşın kazananları tarafından işgal edilmiş, savaştan yenilgiyle çıkan Osmanlı Devleti de bu hezimetten payını alarak büyük emperyalist devletler ve işbirlikçileri tarafından işgal edilmiştir.

işgal gemilerini gördüğünde “geldikleri gibi giderler “ diyen Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi; onun ve silah arkadaşlarının Büyük Türk Milletiyle bütünleşerek verdiği bağımsızlık mücadelesi, kadınlarımızdan, çocuklarımıza kadar beraberce yapılan topyekun direniş neticesini vermiş; 26 Ağustos 1922 de başlayan Baş Komutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustosta zaferle sonuçlanmıştır. Ordusu ve Milletiyle bir ulus emperyalizme geçit vermeyerek Anadolu’nun kalbine giren hançeri söküp atmış, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla çıkılan bu yolda, tam bağımsız bir Türkiye’nin önü açılmıştır.

Bu mücadelenin dünyanın bütün mazlum halkları açısından da büyük önemi; emperyalist kuşatmalarla nasıl mücadele edilebileceğini işgal altındaki, sömürge boyunduruğundaki bütün halkalara gösterecek muhteşem bir örnek olmasıdır.

Tarihten günümüze emperyalist devletlerin paylaşım savaşları da, sömürge faaliyetleri de hız kesmeden devam etmektedir. 21. Yüzyılda halen daha dünya paylaşım savaşlarının sıcak-soğuk çatışmalarını yaşamakta, halen daha barış bütün dünya için ne yazık ki kaf dağının ardında görünmektedir. Din, dil, ırk, mezhep farklılıklarının ayrımcılık aracı olmadığı, devletlerin tahakküm savaşlarının bittiği, bütün dünya halklarının demokrasi, barış ve huzur içinde kardeşçe yaşadığı bir dünya en büyük temennimizdir.

Tarihimizden aldığımız güçle, her türlü emperyalist dayatmaya karşı “Tam Bağımsız Türkiye” şiarına bağlı kalarak ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün halinde dünya sahnesinde yerimizi almaya devam edeceğiz.

Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi, ordusuyla beraber her şeyini ortaya koyan, kadınıyla, çocuğuyla bütün halkımızı, günümüzde terör eylemlerinde şehit olan güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren bütün vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."