Babaoğlu, geçen meclis toplantısında Kasım ayı meclisinde Belediyenin ve belediye bünyesinde faaliyet gösteren Türkay şirketinin faaliyet raporunu anlatacağını ifade etmişti ve bugünkü meclis toplantısında meclis üyelerine slayt eşliğinde  Nisan 2019 ile 1 Kasım 2021 tarihlerini kapsayan faaliyet raporunu açıkladı.

MALİ İŞLER MÜDÜRÜ BİZE YANLIŞ BİLGİ VERDİ!

 Faaliyet raporunu slayt eşliğinde anlatan Babaoğlu; “  o dönemim mali işler müdürüne nedir borcumuz dediğimizde bize kendisi belediye ve şirketin toplam borcunun 101 milyon olduğunu söyledi bizde ona istinaden o açıklamayı yapmıştık. Fakat şimdi bünyemizde görev alan yeni mali işler müdürümüzün yaptığı araştırma neticesinde eski mali işler müdürümüz bazı hesapları hesap raporuna katmamış. 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla bizim resmi kayıtlı borcumuz  114 milyon 72 bin liradır. Bugün ise resmi borcumuzun toplamı 109 milyon 180 bin liradır” dedi. Babaoğlu , kendilerini aldattığını ileri sürdüğü dönemin mali işler müdürü hakkında idare tarafından bir yaptırım uygulayıp uygulamadığını nedense ES geçti.

KENT KONSEYİ BİR HAFTA SONRA!

 Ekim ayı meclisinde Kent Konseyi2ni de Kasım ayı meclisinde açıklayacağının sözünü veren Babaoğlu, istediği kadroyu oluşturamamış olmalı ki bu meclis toplantısında Kennt Konseyi’ni bir hafta sonra daha açıklayacağını ifade etti.

BELEDİYE ULUDERE TESİSLERİNİ ORMAN BAKANLIĞINDAN KİRALAYACAK!

Faaliyet raporunu açıklamasında Uludere Sosyal tesislerinin Orman arazisi üzerine kurulu olduğu ve kaçak olduğunu açıklayan Babaoğlu; “ Orman Bakanlığı mahkemeyi kazadı. Anlaşabilirsek orayı Orman Bakanlığından belediye olarak kiralayacağız” dedi.

Şimdi sorunun tam sırası…

Bahse konu olan alan mahkemelik iken, mahkeme kararını beklemeksizin  göreve gelmenizin ardından milyarlar harcayarak neden restore ettiniz?  

2 MİLYONCUK FARK!!!

Yaklaşık 4 gün önce Uludere tesislerindeki toplantıda açıklanan bugünkü borç tutarı ile bugün mecliste açıkladığı borç tutarı arasında 2 MİLYONCUK  farkı ne yapacağız?

HANGİSİNE İNANANLIM? BUGÜN İTİBARIYLE GERÇEK BORÇ 111 MİLYON MU 109 MİLYON MU?

Babaoğlu’na şunu hatırlatmak isterim ki 4 gün önce Hendek Belediyesi Uludere Tesislerinde MHP’nin düzenlemiş olduğu istişare toplantısında slayta yansıyan görüntüde Hendek Belediyesinin ve bünyesinde faaliyet gösteren Türkay şirketinin birlikte topyekün borcunun  31 Ekim 2021 tarihi itibarıyle 111 milyon  lira şeklinde açıkladığını unutmuş görünüyor.

ANCAK ŞAPKA ÇIKARTILIR!!!

Buradan şu sonuç çıkıyor. Bugünkü mecliste açıklanan borç tutarının 109 milyon olduğu gerçek ise 4 günde Belediyenin 2 milyon liranın üstünde bir borcu ödeyen Hendek Belediyesine eleştiri değil ancak şapka çıkartılır!!! (bizimhendek.com)