Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Çetin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Gerici-faşist güçlerin saldırıları sonucu 19–26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan ve Türkiye’yi 12 Eylül darbesine götüren sürecin önemli dönemeçlerinden biri olan Maraş katliamının üzerinden 42 yıl geçti.

Türkiye siyasi tarihinin sayfaları cezasızlık uygulamalarıyla yazılmaya devam edilirken, egemenler makbul görmediği tüm toplumsal kesimlere karşı nefret ve linç dilini kullanmayı sürdürüyorken ve yaşam hakkı hala ağır bir tehdit altındayken Maraş katliamı da diğer tüm katliamlar gibi tehditkâr gücünden hiçbir şey kaybetmemiştir.

Hatırlanacak olursa, 19 Aralık 1978 gecesi, Maraş’ta Çiçek Sineması’na bomba atıldığı söylemi üzerinden, o dönemde kentte bilinçli olarak tırmandırılan Alevi-Sünni gerginliği, Alevilere yönelik saldırılara dönüştürülmüş, ülke tarihinin en kanlı katliamlarından biri olan Maraş katliamı yaşanmıştır.

20 Aralık’ta Alevilerin oturduğu bir kıraathane bombalanmış, 21 Aralık’ta iki TÖB-DER’li öğretmen katledilmiştir. 22 Aralık’ta cenaze töreni sırasında halka saldıran gerici güçler, kalabalığı dağıttıktan sonra kent merkezine yürüyüşe geçmiş, polis engeli ile karşılaşmadan kent merkezinde bulunan Alevilerin işyerlerini tahrip ederek üç kişiyi katletmiştir. 23 Aralık’ta ‘polis-halk çatışmasını önlemek gerekçesiyle kentteki bütün polislerin geri çekilmesi sonrasında 24 Aralık’ta çevre il ve ilçelerden getirilen silahlı faşist grupların takviyesi ile Alevilerin yaşadığı mahallelerde acımasız bir katliam gerçekleştirilmiştir.

Maraş’ta insanlar; kadın, çocuk, genç, yaşlı, hamile, hasta, yaralı ayrımı yapılmaksızın devletin gözü önünde göz göre göre katledilmiştir. Ancak 26 Aralık’ta durdurulan saldırılarda resmi olarak 111 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştır. Katliam sonrası binlerce Alevi Maraş’ı terk etmek zorunda kalırken, katliamın sorumluları göstermelik olarak yargılanmış gibi yapılarak, ülke tarihinde karanlık bir leke olarak kalan katliamın üzeri örtülmüştür.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Maraş katliamında ve sonrasında yaşanan bütün katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın insanlık suçu olarak görülmesi gereken bütün katliamları, ayrım yapmaksızın lanetliyoruz. Tüm halkımıza çağrımız gelecek nesilleri kindarlık politikasına karşı korumak; tüm zorluklara ve tehditlere rağmen eşitlik, özgürlük ve barış fikrinin kazanması için tüm gayretlerini seferber etmeleridir.

Unutulmamalıdır ki insanlığın hedef alındığı katliamları ve ardındaki kirli ilişkileri unutmak değil hatırlamak, hafızalarımızdan sildirmek isteyenlere karşı bu katliamların faillerini unutturmamak hepimizin görevidir."