Çin'den dünyaya yayılan corona virüsü, dünya genelinde maske satışlarını artırdı. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsünün paniği Türkiye'ye ulaştı. Kentlerin başında gelen İstanbul'da, vatandaşlar toplu taşıma araçlarında ve sokaklarda maske takmaya başladı. Türkiye ve tüm dünyada Corona virüsünden korunmak için maske kullanımına yönelen kişilerin, maske satışlarında yoğun sirkülasyon oldu.  

MASKE FİYATLARI ARTTI! 

Corona virüsünden sonra Sakarya'da da maske fiyatları arttı. Normalde 7 ile 10 arasında değişen maskeler 30-40 TL'ye kadar çıktı. İstanbul'da olduğu gibi Sakarya'da da eczanelerde maske satışlarının çok fazla olmasından dolayı maske stoğunun şuanlık bittiği ifade ediliyor.

DEZENFEKTANLARA DA TALEP ARTTI

Maskelerin yanı sıra el dezenfektanlarına da taleb arttı. “Maske nasıl bir koruyucu ise el dezenfektanı da çok büyük bir faktör. Bununla beraber jellere de çok büyük talep var. Kullanılmasında fayda var. Grip mevsiminden ziyade toplu taşımalarda, kalabalık yerlerde her an her yerden bulaşabilecek virüslere karşı bu da basit bir korunma yöntemi olabiliyor.''