Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD), katıldığı bir televizyon programındaSakaryalılara yönelik hakaret dolu sözleri dolayısıyla Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

MBD'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Güzide vatanımızda, ne yazık ki öyle bir güruh var ki kendilerini bu toprakların, bu vatanın, bu ülkenin sahibi olarak görüyorlar. Ayakları yere basmayan bu güruhun mensupları, her fırsatta kendi çevrelerinden olmayan insanlara hakaret etmeyi, onları aşağılamayı, dışlamayı bir marifet sanıyorlar.

Söz konusu bu güruhun son işlediği cürmün örneği Erol Mütercimler denilen soysuzdur. Kendisi çıkmış olduğu bir televizyon programında bütün imam hatip mezunlarına iğrenç sözler sarf ederek, dolaylı bir yoldan başta bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve daha birçok yöneticisine, milyonların önünde hakaret etmeyi bir meziyet sanıyor.

Bununla da yetinmeyip, son dönemlerde ulusal basında ve sosyal medyada yankı uyandıran, Sakarya’nın öz evlatlarının ve bu şehre gönül vermiş yüzbinlerce insanın kesinlikle tasvip etmediği münferit olayları bahane ederek, Sakarya’ya ve bu şehrin insanına, salyalarına hakim olamadığı ağzından kinini kusuyor.

Kimse bu hakaretleri yok saymamızı beklemesin.

Şu iyi bilinsin! Erol Mütercimler denilen sözde araştırmacı yazar, sözde akademisyen, sözde gazeteci ya da eski asker, hangi sıfatın ardına saklanırsa saklansın, popülist olmak için bilimsel üsluptan uzak eserler yazan bir zavallıdır. Sözde araştırmaları ve araştırmalarında ortaya koyduğu tespitler şaibelidir, mesnetsizdir, taraflıdır.

Bilimsel etikten bihaber olan bu geri kafalı zat, bu ülkenin kültürel zenginliğiyle her fırsatta hesaplaşmaya çalışıyor.

Çağ dışı kalmış bre SOYSUZ!

Sakarya’ya ve bu şehrin insanına dil uzatacağına, kurtuluş savaşından bu yana Sakarya’da yaşayan insanların bu vatan için akıttığı kanları, gerçek araştırmacı ve akademisyenlerin eserlerinden okursan akıl tutulması yaşamazsın.

Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak, Sakarya halkı adına, Erol Mütercimler hakkında Sakarya halkının aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekten dolayı şikayetçi olduğumuzu ve bununla ilgili yasal süreci başlatmış olduğumuzu beyan ederiz.