Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan; Covid-19 salgınında hem vatandaşlarımızı evde kalmaya teşvik etmek hem de evde kendini karantinaya alanlara destek olmak amacıyla dijital ev sohbetleri ve kitap okuma etkinlikleri yapıyoruz.

Bu zor sürecin ilk gününden beri ne yapabiliriz diye arkadaşlarımla sürekli konferans görüşmeleri yaptık. Milli birlikteliğe ihtiyacımızın olduğu bugünlerde “Dijital Milli Birlik” adıyla program yapmayı uygun gördük. Sosyal medya hesaplarımızdan sanat, sinema, spor, medya ve siyasi camialarında kendileri ispatlamış, her kesimin takdirini almış ünlü isimlerle canlı yayınlar yapmaya karar verdik. Kurmuş olduğumuz çalışma masalarımız vatandaşlarımızın evlerinde canı sıkılmadan keyif alacağı isimler üzerinde çalışıyorlar.

MBD örnek olmaya devam ediyor

Günümüzde sosyal medyanın gücünü herkes biliyor. Dijital konuda her zaman genç kardeşlerimize kendinizi geliştirin, ne gerekiyorsa bizde yapalım diyoruz. Ve bir sivil toplum kuruluşu olarak 16 nisan referandumundaki gibi bir ilki yapıyoruz aslında. Hem yeni düzene geçişte hem de ilklerin peşinden koşmaya kendimize ilke edindik. Programlarımız için ince eleyip sıkı dokuyoruz. Diğer illerdeki teşkilatlarımızla da konferans görüşmelerimizi sıklaştırdık. Sadece canlı yayınlar değil tabi ki mümkün olduğunca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için çalışmalarımızda devam ediyor.

Genel Başkan Ercan sözlerine şöyle devam etti; 7 Nisanda başladığımız canlı yayın programlarımızda Sinema Oyuncusu Şafak Sezer, Sinema Oyuncuları Orhan Nedim Aydın, Serkan Şengül, Yapımcı Ferruh Taşdemir, Oyuncu Volkan Başaran, Teknik Direktör Yılmaz Vural, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Abdullah Gürgür, HaberTürk Tv Yayıncısı Veyis Ateş, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Nizam-ı Alemin Yusuf Yüzlü Ülkücüsü Mahir Damatlar, Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Eyüp Gökhan Özekin, 24.Dönem İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Spor Yayıncısı ve Yazarı Merve Toy, Dizi ve Sinema Oyuncusu Emre Mutlu, Milli Güreşçi Metehan Başar 26.Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk gibi isimleri canlı yayınlarımızda misafir ettik.

Bundan sonraki yeni normal hayatta ve karantina günlerinde bu tarz canlı yayın etkinliklerimizin devamını sağlayacağız. Hem dünyada hem de ülkemizde bu zor dönemi atlatmak için birbirimize destek olmanın yeni yollarını keşfetmeye devam edeceğiz. Bizi yalnız bırakmayan konuklarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.