Dün sabah saatlerinde başlayan ve bugün de devam eden Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar Türkiye’nin de gündeminde.

Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 28 Eylül 2020 tarihinde Yukarı Karabağ'da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını ortak bildiri ile kınadı. HDP ise yayınlanan bildiriye imza atmadı.

ÖZKOÇ VE BÜLBÜL SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, sosyal medyadan ortak bildiriyi paylaştı.

CHP’li Engin Özkoç, şu ifadeleri kullandı;
“Meclis'te grubu bulanan 4 siyasi partiyle, Ermenistan'ın Azerbaycan'ı hedef alan saldırılarını kınayan ortak bir bildiri imzaladık. Azerbaycan halkının acılarını paylaşıyoruz, onların yanındayız!”

MHP'li M. Levent Bülbül ise şu ifadelere yer verdi:
"TBMM'de grubu bulunan partiler olarak (HDP hariç), Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarını kınayan ortak bildiriye imza atarak;  TBMM'nin ve milletimizin Can Azerbaycan ile dayanışma iradesini güçlü bir şekilde vurgulamış bulunuyoruz."