Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Başkan Yardımcısı Bayram Demirci ve Papuççular Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk sitemizi ziyaret etti. Başkan Erdal Erdem ile beraberindeki muhtarlar halk54.com’a yayın hayatında başarılar diledi. Ziyarette konuşan Başkan Erdem, basının önemine işaret etti. Dijital dünyada internet medyasının hızla büyüdüğünü vurgulayan Başkan Erdem, “İnternet haberciliğine hızlı bir giriş yapan halk54.com’u test yayınlarından itibaren izlemeye başladık. İlkeli ve hızlı haberciliğin yanı sıra cesur haberleriyle sitenizin ses getireceğini düşünüyorum” dedi.

Vatandaş ile devlet arasında köprü olan muhtarların gece gündüz demeden ülke ve Sakarya için çalıştığını anımsatan Erdem, “Bizler muhtar olmak için halkımızın teveccühünü isterken çok çalışacağımızın altını çiziyoruz. Muhtar olduktan sonda da arkadaşlarımız bu anlayışla çalışıyor. Halkımızın derdiğiyle dertlenip, sıkıntılı aşmak için çaba gösteriyoruz” dedi. Bağımsız meclis üyelerinin muhtarlardan seçilmesi fikrini bir kez daha anımsatan Erdem, “Çünkü mahallelerdeki en küçük sıkıntıyı bile muhtar bilir. Mahalle halkını yine muhtar iyi bilir. Mahalledeki ihtiyaç sabi kişileri de en iyi muhtar tespit eder. İşte bu nedenle bağımsız seçilen muhtarlardan meclis üyesi olursa hizmet işleyişi daha hızlanır” dedi.

Muhtarların devleti temsil ettiğini söyleyen Genel Koordinatörümüz Murat Uygun ise, “Bağımsız meclis üyelerinin muhtarlardan olması fikrine destek veriyorum. Çünkü muhtar mahallesindeki kaba sorunları değil. En küçük sorunu bile bilir. Halkı bilir. Sıkıntıyı iyi bilir. Bu nedenle bağımsız meclis üyelerinin muhtar olmasında bir sakınca yok. Bundan rahatsız olanlar iyi düşünsün” dedi. Genel Yönetmen Hüseyin Cumalı, Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Sakarya’nın güncel konuları da ele alındı.