Tarım ve Orman Bakanlığı Melen Barajı'ndaki derin çatlakları için çözüm arayışında. Bir insan elinin rahatça girebildiği çatlakların beton enjekte edilerek doldurulacak.

İstanbul'un su ihtiyacını 2071 yılına kadar karşılayacağı söylemi ile yapımına başlanan yalnız ve 2016'da bitmesi beklenen Melen Barajı'nın çatlakları tartışmalara neden olmuştu. Tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili bakan ve bürokratlara problemin giderilmesi ve bu konuda deneyimli olan isimlerden yardım alınması talimatını verdi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanlığı Melen’deki çatlaklar için çözüm arayışına girdi. Melen Barajı zemininde oluşan çatlakların neden kaynaklandığı ve alınacak önlemlerin masaya yatırıldığı toplantılarda, barajındaki çatlakların zemine enjekte edilecek betonla doldurulması önerisi gündeme geldi. Zemin çatlağı probleminin giderilmesi ile barajın bu bölümünün 2024 yılında devreye girebileceği savunuldu.

BAKAN'DAN SAVUNMA

2020 bütçesinin Meclis'teki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soruları üzerine konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Melen'de (baraj) ufak bir teknik problem olduğu doğrudur. Bunun da gereğini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi bunu imzaladı. Hiç iş yapmazsan hata da yapmazsın, binlerce baraj yaparsan bir tanesinde de ufak bir problem olabilir" ifadelerini kullanmıştı.