Enflasyonun durdurulamadığını söyleyen Kaya, bu gidişle yılsonuna kadar maaşlarda daha fazla erime olacağı anlaşılıyor, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre sabit geliri olan memur ve emekli gibi vatandaşların enflasyon karşısında eriyen maaşlarının geçim şartlarını daha da zorlaştırdığını, önümüzdeki dönemin ise memur ve emekli için daha da ağır geçeceğinin görüldüğünü söyledi. 

TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi yüzde 1,36 arttı. Yılın ilk beş ayında enflasyon yüzde 4,57 artarken, yıllık enflasyon da 11,30 oldu. 

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya,  Mısır Fetva Kurulu’nun yaptığı açıklamanın Müslümanları rencide ettiğini ve bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek basın açıklaması yaptı.  İstanbul’un fethinin “Osmanlı işgali” olarak nitelendirilmesinin son derece üzücü olduğunu belirten İbrahim Kaya, bu rezil açıklamayı yapan Kurul Başkanı’nın da yaptığı açıklama kadar rezil bir insan olduğunu söyledi.

Mısır’ın Osmanlı yönetiminde asırlarca mutlu yaşadığına dikkat çeken Kaya, bugün fetih aleyhinde konuşanların kendi geçmişlerine küfür ettiklerini, çünkü İstanbul’un fethinin tüm Müslüman ahali tarafından alkışlandığını, Mısır halkının da bu fethi alkışladığını ve adeta Müslümanlığın en büyük zaferi haline geldiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Fetihle ilgili sarf edilen çirkin sözleri kimin söylediğine bakmak lazım! Mısır Fetva Kurulu nedir, nasıl bir kurumdur, kime veya kimlere hizmet etmektedir? Bu soruların cevabını bulduğumuz zaman bu iğrenç açıklamanın da cevabını bulmuş oluruz. Mısır’ın seçilmiş Müslüman Devlet Başkanı Muhammet Mursi, ABD ve İsrail gibi Siyonist yönetimlerin maşası Sisi tarafından darbeyle indirilmiş ve idam edilerek şehit edilmiştir. Sisi, Mısır’ın tüm kurumlarını ele geçirmiş ve onlar üzerinde büyük bir tahakküm kurmuştur. Mısır Fetva Kurulu, Sisi’nin emrinde olan bir kurumdur ve dolayısıyla İstanbul’un fethi “Osmanlı işgalidir” demekle de Siyonist düşünceye hizmet etmektedir. İstanbul’un fethine ve Ayasofya’nın camiye çevrilmesine de karşı çıkan Siyonist düşünce ve Hıristiyan dünyasıdır. Mısır Fetva Kurulu’nun başındaki hain zat ise, uşaklığını yaptığı bu düşüncenin maşasıdır.

İstanbul’un fethi Resul-ü Ekrem Hz. Peygamber Efendimiz tarafından müjdelenmiştir. "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur." Hadisi fethin manasına işaret etmektedir. Dolayısıyla bu talihsiz açıklama ümmet bilincini kaybetmiş aciz bir kulun serzenişidir. Yüce Allah’ın emirlerini göz ardı eden, dünya nimetleri için ahiretini satan bir zavallının kirli çıkışıdır! İslam âlemi için utanç verici ve iğrenç bir açıklama olmasının dışında, Sisi tarafından Türkiye’ye ve İslam dünyasına mesaj verildiğinin de göstergesidir. Bu açıklamayı yapan kişinin Mısır’ın en önemli kurulunun başında bulunması ayrıca önemlidir. Bu nedenle açıklamaya tepkiler olmuştur. Hain ve kirli düşüncenin emrindeki bu zat derhal görevinden istifa etmeli ve Türkiye’den ve dünya Müslümanlarından özür dilemelidir.  Şiddetle kınıyor ve işgalin manasını anlaması için dönüp kendi tarihine bakmasını öneriyoruz. “