Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan 17 günlük tam kapanma kararının ilk gününde trafikte Türkiye'nin dört bir yanındaki büyükşehirlerde olduğu gibi Sakarya'da da yoğunluk dikkat çekti. 

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI GÖRÜLDÜ
Kısıtlama kararı önceki gün 19.00'da başlarken, Sakarya'da gece yaşanan sessizlik yerini yoğun trafiğe bıraktı. Emniyet güçlerinin sokağa çıkma kısıtlamasına istinaden uygulama yaptığı yerlerde uzun araç kuyrukları yaşandı.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ
Özel iş yerleri ve kamu kurumlarında dün sabah saatlerinden itibaren işe gidiş ve geliş saatlerinde yoğunlaşan trafik çoğu zaman durma noktasına geldi. Polisler, binlerce sürücünün izin belgesini kontrol etmekte zaman zaman zorlandı. Polis çevirme noktalarındaki uzun araç kuyrukları sürücüleri bezdirdi.

"BU KADAR İNSAN İZİNLİ Mİ?"
Kısıtlamadan muaf olanlar, yoğunluktan dolayı şaşkınlıklarını, "Dışarı çıktığımızda gördük ki herkes dışarıda. İnanılmaz bir trafik var. Bu kadar insan izinli mi?" sözleriyle dile getirdi.

İSTİHDAMIN YÜZDE 61'İNE DENK GELİYOR
Bu kalabalığa, tam kapanmadan muaf olan çalışanların neden olduğu tahmin ediliyor. DİSK-AR'ın hazırladığı tam kapanma raporuna göre, istihdamın yaklaşık yüzde 61'ine denk gelen 16.4 milyon çalışan kapanmadan muaf sektörlerde çalışıyor.

Yüzde 22'yi kapsayan 6 milyon çalışan ise kısmen muaf sektörlerde görevli. Kapanma kapsamındaki sektörlerde ise yüzde 17'ye denk gelen 4.4 milyon çalışan yer alıyor. Raporda, "Genelgede 43 muafiyet bulunuyor. Sanayi ve inşaat işçileri ile hizmetler sektörünün birçok alt sektörü başta olmak üzere zorunlu olmayan mal ve hizmet üretiminde milyonlarca işçi çalışmaya devam edecek" ifadelerine de yer verildi.