Aylık olağan komite toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Komite Başkanı Davut Acunman, salgın döneminde denetimlerin daha da artmasının insan sağlığı açısından önem arz ettiğini belirterek “Sağlık ve medikal sektöründe insanların sağlığı için binlerce çeşit ürün üretilmektedir. Pandemi süreciyle beraber artan dezenfektan, maske, siperlik talebiyle birlikte asıl sektörü sağlık ya da medikal olmayan firmalar da merdiven altı diye tabir ettiğimiz, herhangi bir kaydı olmadan ürünler üretip piyasaya sürmektedirler.

İnsan ve toplum sağlığının söz konusu olduğu bu süreçte hangi hammaddeden, kimyasal maddelerden yapıldığı bilinmeyen, herhangi bir standart’a tabi olmayan bu ürünler salgından daha da fazla insan hayatını tehlike etmektedir. Bu konuda medikal ve sağlık malzemeleri, temizlik ve cihaz satışı ile üretimi gerçekleştirilen kuruluşların denetlenmesi hayati öneme sahiptir.

SATSO 15. Meslek Komitesi talebiyle yönetim Kurulumuz sağlığına karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak girişimlerde bulundu. Denetimlerin artırılması konusunu tüm platformlarda dile getirerek destek olmaya çalıştık. İnsan sağlığını ciddi tehdit eden bu soruna karşı sektör olarak verdiğimiz mücadeleye kurumlarımız da denetimlerini artırarak destek vermeye devam ediyorlar. Komitemizin girişimleriyle denetimlerini artıran;

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Ferizli Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanlığı’na, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Serdivan Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne, Kaynarca Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.