MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, “Modaya uyan uyana, Moda severler bana lütfen bugüne kadar FETÖ’cü cemaatlerin yaptığı kermesleri, Ramazan ayında emniyet ile Büyük cami arasına kurulan Ramazan pazarına ve ilçemizin neredeyse her sokağında açılan A101 ve BİM vari marketleri eleştiren bir açıklamanızı, kınamanızı gösteririmsiniz!” 

Şunu bilmelisiniz ki;
-Ülkü Ocakları yardım KİSVESİ altında kermes düzenlemez...
-Ülkü Ocakları kimseyi MUZDARİP etmez...
#VarolsunÜlküOcakları” dedi.

Bilindiği gibi Hendek Ülkü Ocakları tarafından eğitime katkı için açılan kermese tepki gelmiş ve Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, “Şimdi panayır zamanı mı” diye sormuştu.

İşte o tepki

Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ve yaşanan Pandemi süreci ülkemizi de Mart ayı itibariyle etkisi altına almaya başlamış ve akabinde ard arda gelen tedbirler ve kısıtlamalarla önlemler alınmaya başlanmış alınan önlemler sonrasında özellikle temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkarlar büyük sıkıntılar yaşamıştır. Yaşanan sıkıntılara rağmen üstün özveri gösteren esnaf ve sanatkarlarımız işlerinin başında ahilik kültürüne yakışır şekilde hizmet vermeye gayret göstermişlerdir” dedi.

Başkan Demirel, “Pandemi var, salgın var deniyor dışarı çıkılmasın deniyor. Temas ve kalabalık ortamların oluşmasının önüne geçilmesi yönünde kısıtlamalar uygulanıyor. Hatta yeni kısıtlamaların gelmesi gündemde iken yardım kisvesi altında bu tür organizasyonlara izin verilmesi de ayrıca sorgulanması gereken konuların başında geliyor. Yaşanan Pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarlarımız son derece sıkıntılı günlerle boğuşurken ilçemizde yardım kermesi adı altında Panayır düzenlenmesi çok manidardır” diye konuştu.

Başkan Demirel, “Düzenlenen bu panayır ilçemizde esnaflarımızın çok ciddi iş kaybına uğramasına, denetimsiz satışlardan da vatandaşların etkilenmesine sebebiyet verecektir.
Esnaf olmanın, satış yapmanın bazı kriterleri var. Ruhsat alacaksın, izin belgesi alacaksın fiş ve faturanı keseceksin, bunların hepsinin ciddi maliyetleri var ama kermeslerde böyle şeyler kesinlikle yok. Denetim yok, gıda üretim izin belgesi yok, vergi yok, hiçbir şey yok. Bu da bizim esnafımızı olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

Demirel, “Bizler işyerlerimizde gerekli tüm kurallara uyup, sağlanması gereken şartları yerine getiriyoruz. Diğer tarafta gıda maddeleri hijyen koşulları hiçe sayılarak açıkta ve uygunsuz şartlarda satışı yapılmakta. Bu düpedüz seyyar ve korsan satıcılıktır. Eminim ki Belediyemiz ve Belediye Başkanımız bu konuda muzdariplerdir. Temennimiz bu tür oluşumların bundan sonraki süreçte olmaması için gerekli tedbirlerin ciddi bir şekilde alınmasıdır” diye konuştu.

Demirel, “Burada esnafımızın yaşadığı bir mağduriyet var. Haksız rekabet var. Esnaf ve sanatkarlarımız her zaman hayır işlerinde ve ihtiyaç sahiplerine yardım noktasında gerekli katkıyı yapmışlardır yapmaya da devam edeceklerdir” dedi.