Pençe Kartal-2 Harekâtını da değerlendiren MHP İl Başkanı Akar, Gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ile pkk’nın Irak topraklarındaki etkinliğini bitirmek adına ciddi mesafe kaydedilmiştir. Böylece vatanın güvenliğinin yanında bölgesel güvenliğin teminine dair irade de ortaya konulmuştur” ifadesini kullandı

Akar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Eli kanlı terör örgütüne gereken tokat atılmış, Türk milletinin sinesinden çıkmış kahraman Mehmetçiğimiz hain teröristleri, üstün askeri kapasitesiyle inlerinde vurarak vatandaşlarımızın ve hudutlarımızın güvenliğini temin etmiştir.

Gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ile pkk’nın Irak topraklarındaki etkinliğini bitirmek adına ciddi mesafe kaydedilmiştir. Böylece vatanın güvenliğinin yanında bölgesel güvenliğin teminine dair irade de ortaya konulmuştur.

Başarıyla icra edilen harekâtımızda içimizi yakan, kinimizi arttıran ve milli birliğimizin önemini bir kez daha hatırlatan acı haber, 13 vatandaşımızın hunharca katledilmesiyle gelmiş, yüreklerimizi dağlamıştır. Hayatını kaybeden 13 masum vatandaşımıza Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.

Rabbim insanlıktan çıkmış hainleri ve onları meşrulaştırmak adına ihanet çukurunda olan mahfilleri kahru perişan, bizleri de bunlardan emin eylesin.