HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRESAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hepimizin göğsünü kabartan Milli Elektrikli Tren Seti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Elektrikli Tren Setinin üretimine başlandığını duyuran Bakan Karaismailoğlu, "2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

RAYLI SİSTEMLER SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK TEMSİLCİLERİ
"Türkiye Raylı Sitem Araçları Anonim Şirketi TÜRASAŞ, bugün, Sakarya, Eskişehir ve Sivas olmak üzere, üç bölge müdürlüğü halinde, demiryolu sektöründe 100 yılı aşan tecrübe ve 4 bine yakın kalifiye insan gücü ile, ülkemizin raylı sistemler sektörünün en büyük temsilcisidir. Yine ihracata yönelik olarak 11 adet Demiryolu Bakım Aracının imalatına devam ediyor. 160 km/h hızlı tren fabrika testleri bitti, yol testleri başladı.

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN MÜJDESİ
Hepimizin göğsünü kabartan bir başka projemiz olan Milli Elektrikli Tren Setinin üretimine başlandı. 2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz. TÜRASAŞ'ın 2021 yılında prototip imalatına başlayacağı en güzel, en gerekli projelerden biri de Milli Banliyö Tren Seti. 225 kilometre/saat hıza sahip hızlı tren projesinin tasarım çalışmaları 2021 yılında da devam edecektir. E5000 Milli Elektrikli anahat lokomotifi prototip çalışmalarına önümüzdeki yıl da devam edecek. Yani Fikir aşamasından, araştırma, geliştirme, tasarım, üretim, uygulama ve hatta teknolojimizi ihraç etme aşamasına kadar her işimizde sağlam adımlarla ilerliyoruz"