Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) fabrikasında üretilen ve İstanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümünde raylara indirilebilmesi için pandemi sürecinde bile canla başla çalışarak hazır hale getirilen Milli Elektrikli Tren ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara’dan gelen karar ile tören iptal edildi.

Demiryol İş Sakarya Şube Başkanı Türk İş Temsilcisi Cemal Yaman, törenin iptal edilmesi ile ilgili olarak medyabar.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Yaman, “Şubat ayında ilimize gelen sanayi bakanımız fabrika ziyaretinde Milli Elektrikli Tren’in 29 Mayıs’ta raylara inmesini isteyerek söz istedi. Genel Müdür İlhan Kocaarslan bu konuda söz verdi. Tüm çalışanlar olarak pandemi sürecinde bile gece gündüz çalışarak 29 Mayıs’a yetiştirilecek şekilde hazır hale getirildi. Daha önceden adı konduğu için 29 Mayıs’ta raylara inecek şeklinde haberler yapıldı. Milli Elektrikli Tren Türkiye’nin gururu. Ve bu şeref TÜVASAŞ’ın genel müdürüne, mühendisine ve işçisine aittir. Bu onuru bizlere çok görmemeleri lazımdı. Burada bu işin ceremesini çeken fedakarlığını yapan insanlar 29 Mayıs’ta törenin olacağını biliyor. Ancak bugün Ankara’dan gelen talimatla tören iptal edildi. Neden ertelendi ne oldu bir bilgimiz yok” diye konuştu.