Minibüsçü esnafının mağduriyeti olmadığını ifade eden Başkan Canbaz, “Minibüsler 28.11.2018 tarihinde UKOME tarafından alınan kararla Gar Meydanı yanında bulunan duraklar Gar peronlarının olduğu bölgeye taşındı. Bu kadarda Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş’ın da imzası var. Alınan kararla birlikte Dörtyol Hanlı hattının yan kolu olan Yeşiltepe Minibüsleri için Atatürk Bulvarı’nda yeni bir duran ve Dörtyol Hanlı Hattı için de Bosna Caddesi’nden geçen bir güzergah açıldı. Yani UKOME kararında iddia edildiği gibi mağduriyet değil yeni halklar kendilerine tanındı.” dedi.

“YAPILANI DOĞRU BULMUYORUZ”
Minibüsçüler Odası’nın 2018’de alınan kararda imzası olmasına rağmen 28.09.2020’de durağın eski yerine alınması için talepte bulunduğunu söyleyen Başkan Canbaz, “Bu talepleri 2 Aralık 2020 tarihinde toplanan UKOME tarafından reddedildi. Bu ret kararı sonrasında tekrar mağduriyet yaşadıklarını söyleyerek yeniden eski yerlerine gelmek adına bu başvuruyu yaptılar. Ancak ortada bir mağduriyet yok. Nitekim 19.08. 2021 tarihinde gerçekleştirilen UKOME toplantısında yeniden bu talepleri reddedilerek alt komisyona geri gönderildi. UKOME’nin aldığı karara rağmen Cuma gününden minibüsler eylem yaparak araçlarını eski durmak yerlerine çekiyorlar. Bu yapılanı doğru bulmuyoruz. Sayın Bektaş kendi esnaflarını yanlış yönlendiriyor. Kendisine sözler verildiğini iddia ediyor ancak kim söz verdiyse hesabını onlardan sorsun” diye konuştu.

“ESNAFLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR”
Minibüslerin Sakarya’da ayrıcalıklı olduğunu belirten Feridun Canbaz, “Şehir içindeki taksi dolmuşların birer durağı olduğu hatlarda minibüslerin 3 veya 4 durakları var. Geçmiş yöntemlerin kendilerine sağlandıkları bu ayrıcalıklardan hiç söz etmiyorlar. Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak yaklaşık 14 senden beri hiçbir talebimiz belediye tarafından onaylanmamasına rağmen tepki göstermeden esnafımız için çalışmaya devam ettik ve haklarını koruduk. Ancak sayın Bektaş geçmiş yöntemlerin kendisine sunduğu sınırsız imkanların devam etmesini bekliyorlar. Her istediğinin olduğu dönemlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Genel Sekreter yardımcısı Ali Oktar’ın adaletli davranmasını kabullenemiyorlar. Bu kabullenememesinin üzerine de esnafları yanlış yönlendiriyor.” İfadelerini kullandı.

Başkan Canbaz, “Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem Yüce göreve geldiği günden itibaren ulaşımla ilgili alınacak kararlarda tarafların anlaşması ve onayı olmadan hareket etmeyeceklerini söyledi ve sözünün arkasında duruyor. Biz taksi dolmuş esnafları adına kendisine bu duruşundan ve adaletli tavrından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

UKOME toplantısında tarafların bu konuyu görüştüğünü söyleyen Başkan Canbaz, “Kararın istediği gibi olmaması sonrasında Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş belediyeyi eylem yapmakla tehdit etti. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi istedikleri olmadığında esnafları kullanmasını da doğru bulmuyoruz. Genel Sekreter yardımcısı Ali Oktar’ın kendisine gerekli cevapları UKOME toplantısında vermesine rağmen hala cevap istiyor” dedi.

"ASIL MAĞDUR OLAN TAKSİ DOLMUŞ ESNAFI"
Yıllardan beri asıl mağdur olan kesimin taksi dolmuş esnafı olduğunu belirten Başkan Canbaz,” UKOME gündemine giren ancak reddedilen ve halen gündeme alınmayan birçok talebimiz var. Örneğin Şeker- Sigorta Dolmuş Hattı’nın Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun arkasında bulunan durağının yerinin durak olarak kullanılamayacağı Emniyet Müdürlüğü tarafından rapor edilmesine rağmen yeni durak talebimiz UKOME gündemine dahi alınmamıştır. Ozanlar-Hacıoğlu, Serdivan-Cezaevi ve Dörtyol-Beşköprü hatları ile ilgili taleplerimiz reddedildi. Esnaflarımızın mağdur olmasına rağmen biz oda olarak eylem değil çözüm odaklı hareket etme eğilimizdeyiz. Minibüsçülerin bu tavırlarını da doğru bulmuyoruz” dedi.