HALK54.COM/Fuat KOÇER
Adapazarı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programında duygu yüklü anlar yaşandı. Adapazarı’nın acının başkenti olduğu saat 03.02’de deprem Şehitleri için yapılan dua için kürsüye çıkan Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş duygu ve anlam yüklü bir konuşma yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediyle Başkanı Mutlu Işıksu ve az sayıda vatandaşın katıldığı anma programında konuşan Başiş, “Bildiğiniz gibi 4 bine yakın kişi vefat etti. Allah rahmet eylesin. Ben de Sakaryalı olduğum için Sakarya’dan benim ailemden de 9 kişi vefat etti. Allah rahmet eylesin. Allah mekanlarını cennet eylesin” dediği o anlarda gözleri doldu.

Kürsüde ağlamak için kendini tutan ve duygu dolu anlar yaşayan Başiş, deprem Şehitleri için yaptığı dua ağlamak için kendini tuttu ama meydanda müftü kadar metanetli olamayanlarda vardı. Duygu yüklü gecede eller semaya açıldığı o anlarda meydanda bulunan bir çok kişinin gözlerinden sicim gibi gözyaşları süzüldü.