38 Yıldır çocuklarından bir ip ucu arıyor

Düzce'nin Çilimli ilçesinde, Kadriye Akbal (61) 38 yıl önce dini nikahlı eşinin iki çocuğunu alıp gitmesinin ardından çocuklarının hasretiyle yaşıyor. 38 Yıldır çocuklarının yaşayıp yaşamadığını bile bilmeyen Kadriye Akbal her yerde çocuklarını arıyor. Eski eşi İsmail S.nin savcılığa verdiği ifadesinde çocuklarından birini camiye, birini ise tren istasyonuna bıraktığını söylediğini belirterek, çocuklarının akıbetini öğrenmeye çalışıyor. 

Akbal, '' 38 yıldır İçişleri Bakanlığından, televizyon kuruluşlarına kadar başvurmadığım yer kalmadı. Tek bir izlerine rastalayamadım son nefesime kadar aramaya devam edeceğim.'' İfadelerini kullandı. 

38 yıldır gözyaşları dinmedi...

Çilimli Kırkharman Köyü'nde oturan Kadriye Akbal, 1981 yılında köye fındık toplamak için gelen yengesinin ağabeyi İsmail S. ile kaçarak dini nikahlı olarak evlendi. Sakarya'da yaşayan ve 5 yıl evli kalan Kadriye Akbal ve İsmail S.?nin 2'si erkek 1'i kız 3 çocuğu oldu. 1985 yılında İsmail S. eşi Kadriye Akbal'ı köyüne fındık toplamaya göndererek kendisi de komşusu ile kaçarak evlendi. Bu sırada Kadriye Akbal'ın babası 3 çocuğun İsmail S. ye verilmesini istedi. Kadriye Akbal'dan habersiz babalarına götürülen çocuklardan 2,5 yaşında olan Canan ile 3 aylık oğlu Ufuk ortadan kayboldu. Kadriye Akbal, Sakarya'da yaşayan bir komşusunun uyarısı ile en büyük oğlu Yavuz'u alarak köyüne geri döndü. Bu süreçten sonra Kadriye Akbal, kayıp iki çocuğunun bulunması için adeta gecesini gündüzüne kattı. Eşini defalarca şikayet eden Kadriye Akbal, bir sonuç elde edemeyince geçen yıl İsmail S. hakkında cinayet suçlaması ile şikayette bulundu.

Son nefesimi verene kadar arayacağım! 

Çocuklarının akıbetini öğrenmek istediğini ifade eden Kadriye Akbal, "Kayıp oldukları zaman kızım 2,5 yaşında oğlum ise 3 aylıktı. Kızımın adını Canan koyduk. Kalçasının üzerinde 5 tane parmak izi gibi beni var. Eski eşimin bildiği bir şey varsa konuşması için yalvarıyorum. Bir şey yaptılarsa açığa çıksın kendisi açıklasın. Son ifadesinde de tren istasyonuna ve camiye bıraktığını söylüyor. Bir araştırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Çocuklarım yaşıyor mu yaşamıyor mu? Yaşıyorsa bulmak istiyorum!

Akbal, '' Eski eşime diz çöktüm yalvardım yinede söylemiyor. Gururumu ayaklar altına aldım gel beraber çocuklarımızı arayalım.'' dedi.  

Müge Anlı'ya çıkacağım! 

Müge Anlı'ya çıkmak isteyen akbal, vicdan sahibi olan herkese seslenerek Müge Anlı'yada çağrıda bulunduğunu ifade etti.