TRT Haber'de Afganistan muhabirliği yapan Levent Öztürk, Afganistan yönetimini talibanın ele geçmesinini ardından neler olduğunu neler olabileceğini deneyimleriyle öngörüsünü değerlendirdi.

Öztürk, "Evet son ABD askeri Afganistan'dan ayrıldı . Bir dönem kapandı şimdi başka bir dönem başlıyor. Kafalar karışık Taliban ülkeyi nasıl yönetecek, ülkenin geleceği nasıl olacak. 20 Yıl geride kaldı Trilyon dolarlık bir harcama sonucu ortada . Şimdi uzmanlar, Kabil e giden gazeteci arkadaşlar televizyonda yorumlarla ülkenin geleceğini tartışıyor. 
Ben ABD işgali başladığı günlerden bu güne yakından takip ediyorum . Afganistan'ı ne kadar iyi tanıdığımı da herkes bilir. Şİmdi burada yazacaklarımı kimseden duyamazsınız neden ? Çünki bilmezler ülkenin demografik  yapısını Tacik kim, Peştun kim ,Hazara kim, Özbek ve Türkmenlerin rolü ne ? Taliban şimdi nasıl bir yapılanma içinde kim bu demeç veren süper aksansız ingilizce konuşan Taliban temsilcileri ? Nereden geldiler. Peki ülkede yıllardır savaşan Afgan ordusu ve özel kuvvetlerine ne oldu ? Havaalanı nasıl işletiliyordu da şimdi nasıl işletilecek.

Şimdi benim sorum şu tv de gördüklerinizden kaçı Afganistan sivil ve askeri havalimanının nasıl işletildiğini, Afgan ordusunun yapısını yakından görmüş? Dinliyorum izliyorum açıklamaları maşallah yıllardır Afganistan'da yaşamış gibiler. 

Afganistan'da asıl şimdi başlıyor kaos neden ? Çünki Taliban Kabil'e güvenliği dirliği sağlama sözüyle geldi. Peki kendi gruplarını kontrol edebiliyorlar mı. Biliyor musunuz ki çoğunluğu Peştun aşiretlerden oluşan ki 150 farklı aşiretten bahsediyoruz yıllardır güç için savaşıyorlar.  Peki en güçlü iki aşiretin güç çatışmasını bilen var mı ? Şimdi bu çatışma büyüyecek ülkeyi yönetmek için birbirlerine girecekler." dedi.

Şimdi yardım projesi ile Kabil'de görev yapan Öztürk, "Şimdi Kabil’de olabilirdim.Ama artık bir gazeteci değil insani yardım projeleri koordinatörüyüm.Afganistan’da sevgili Kardeşim Sadullah Dawlatgaldi ile Mavi Hilal Vakfı olarak yardım çalışmalarına başladık." dedi.